Инфо

14. април 2016.14. апр 2016.
Разговор са БоШком ОбрадовиЋем, председником Српског покрета Двери

Време је за праве људе и нову политику

Бошко Обрадовић је председник Српског покрета Двери и важи за једног од лидера нове генерације политичара у Србији. На предстојећим изборима излази под редним бројем 5, у коалицији са Демократском странком Србије
Који су највећи проблеми Србије данас?
-Огромна незапосленост, низак стандард грађана, бела куга, урушен здравствени систем, неадекватан образовни систем, корупција на сваком кораку, угрожен територијални интегритет... Огроман је број проблема, а они се погрешном политиком не решавају, већ се само продубљују.
Урушавањем државног, самим тим и привредног и економског система, власт више ради у интересу странаца и увозничког лобија, који желе да нас колонизују, него у интересу грађана. Србија се уводи у дужничко ропство, а од наших грађана ствара се јефтина радна снага.
Време је да побољшамо економску, привредну, културну и војно-безбедносну сарадњу са Руском Федерацијом.
Време је да неко стави породицу и породичне људе на прво место, да ту основну ћелију друштва сачувамо и да јој максимално помогнемо.
Време је за нову политику, време је за домаћу привреду и нова радна места, време је за праве људе и права решења која доносе Двери-ДСС.
Политика коалиције Двери-ДСС је јасно исказана у 5 „за“ и 5 „против“. Шта је то „за“ у вашој политици?
- Залажемо се за економски патриотизам, за политику развоја а не политику штедње. У најкраћем: имамо права решења за нова радна места! Залажемо се, превасходно, за улагање у домаћу привреду, а не у стране инвеститоре, за развој српског села и пољопривреде, а не за смањење и укидање субвенција за пољопривредну производњу. Улагања у нашу пољопривреду подразумевају и развој прерађивачке индустрије и индустрије пољопривредних машина. Наша породична политика је јединствена појава на српској политичкој сцени. У најмању руку је чудно да се проблемом беле куге, наталитета и подршке породицама и рађању, не бави ни једна од политичких организација и то у земљи чије је становништво међу најстаријима у Европи и где сваке године умре 35.000 људи више него што се роди деце! Као израз наше породичне политике је и залагање за заштиту презадужених породица и предлог за доношење Закона о личном стечају. Тражимо враћање обавезног служења војног рока, разумне дужине и облика примереног нашим безбедносним потребама. Сматрамо да јачање наших билатералних односа са Русијом треба да буде приоритет наше дипломатије у наредном периоду. И на крају, као и на самом почетку, за правну и слободну Србију, са Косовом и Метохијом у њеном саставу. Све ово има за циљ да народу вратимо државу која му је отета у претходних 16 година.
Зашто грађани Србије треба да гласају за листу Двери-ДСС? По чему се она разликује од других предложених листи?
-Наша листа представља потпуну новину на политичкој сцени Србије. После 16 година безалтернативног пута ка ЕУ, после распродаје државних предузећа странцима и банкарског ропства у које смо упали, наша коалиција се залаже за искључиво спровођење политике српских интереса.
Доста су странци били привилеговани у Србији, ми желимо да држава Србија превасходно улаже у развој домаће пољопривреде, у развој малих и средњих предузећа у Србији.
Не треба ММФ да нам одређује колике ће бити плате и пензије. То је понижавајуће. Захвалићемо се ММФ-у и отказати њихове услуге, јер нам не треба тутор у рођеној кући.
Додатно ћемо опорезовати стране банке и увести прогресивно опорезивање. Та средства преусмерићемо у развој домаће привреде.
Решићемо и кредите у швајцарским францима. Банке су за осам година само у валутним разликама оствариле екстрапрофит, читај отеле, пола милијарде евра нашим грађанима. Наравно, нису проблем само кредити у швајцарцима, већ и остали кредити. Ми нудимо свеобухватна решења ““ отпис дугова кроз лични стечај, укидање валутне клаузуле итд.
Јасно и гласно кажемо: ми смо гласноговорници и заштитници интереса грађана Србије, а не страног капитала и банкарских мешетара.
Како оцењујете досадашњу кампању?
- Неравноправна заступљеност свих листи је очигледна: истраживања показују да су напредњаци заступљени на телевизијама са националном покривеношћу више него све друге листе заједно, а то је директно кршење закона и демократске воље грађана Србије. По закону, сви треба да имају равноправан третман.
Неки медији, попут Пинка и Информера, постали су напредњачки МИШ (медијско-информативни штаб), не обазиру се на Упутство РЕМ-а, нико им не може ништа... На дневном нивоу спинују јавно мњење разним аферама и гадостима, са једним јединим задатком: да се не говори о лошим потезима Вучићеве власти, а то би морала да буде кључна тема ових избора. До сада није било, а највероватније неће ни бити, јавних дебата са онима који владају Србијом свих ових година.
Напади на Двери и ДСС, као и на Санду Рашковић и мене лично од стране режимских медија и њихових сателита су свакодневни. Прљава кампања иде до неслућених размера. Чак су посегли и за обарањем нашег сајта и хаковањем налога на социјалним мрежама. Подваљују грађанима лажне промотивне снимке Двери, као да смо ми, тобоже, објавили карту Србије без Косова и Метохије. Одмах потом гракну да смо „лажне патриоте“, а чињеница је да су они потписали бриселске споразуме, чињеница је да су они предали Косово и Метохију у руке Хашиму Тачију и осталим терористима.
Напредњаци не бирају средства у овој кампањи, а мислим да неће бирати средства ни да сачувају своју власт.
Сви напади на нас показују да су Двери и ДСС највећа претња досадашњој политичкој гарнитури и да представљају највећу новост на политичком небу Србије.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa