Инфо

9. јул 2009.9. јул 2009.
ШАБАЧКИ ОСНОВЦИ ОПЧИЊЕНИ НАГРАДНИМ БОРАВКОМ У АМЕРИЦИ

НЕЗАБОРАВНО ПУТОВАЊЕ НАЈБОЉИХ ГЕОГРАФА

Победници на републичком такмичењу из Националне географије, тројица ученика Основне школе “Николај Велимировић“, пуни су пријатних утисака са пута по Сједињеним Америчким Државама и богатији за нова сазнања и пријатељства
Бранко Радовић, Константин Нинковић и Немања Цвејић, ученици IV3 шабачке ОШ “Николај Велимировић“, вратили са седмодневног наградног путовања у Вашингтон и остале америчке градове, где су имали прилике да се упознају са бројним историјским местима и знаменитостима САД. Одушевљени су гостопримством, стекли су бројне пријатеље и видели градове о којима су како кажу, само могли да уче из књига или преко Интернета.
Њих тројица су, како смо писали у претходном броју овог листа, у конкуренцији вршњака из око 400 школа, победили на републичком такмичењу из Националне географије, показујући шампионско знање учествујући на телевизији FOX, из биологије, географије, света и опште културе.
Организатор ове манифестације била је редакција часописа Националне географије Издавачке куће “Клет“, покровитељ је била National geographic, а трошкове наградног путовања платила је Амбасада САД.
Пожелели смо младим шампионима пуно успеха на новим такмичењима.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa