Инфо

21. април 2016.21. апр 2016.
18. сусрети младих на Столицама - прослава Лазаревдана

ВЕСЕЛО УЗ ПЕСМУ И ИГРУ

Играње кола за дукат. Свечани дефиле и разноврсна такмичења
Протекле недеље у општини Крупањ одржана је манифестација поводом обележавања празника деце и младих - прослава Лазаревдана која је почела у петак 22. априла у 20 часова у затвореној улици поред цркве у Крупњу где су грађани имали прилику да уживају у игри и песми првог ансамбла КУД „Мића Тадић“ из Крупња, као и трубачког оркестра Бојана Кривокуће из Ариља. Леп и сунчан дан на Лазаревдан сунцем је улепшао Крупањ и околину.
Програм, започет код Библиотеке „Политика“ у Крупњу настављен је етно-комплексу „Цветиновић“ у Бањевцу, а затим свечаним дефилеом у центру Крупња. Завршница обележавања одиграла се у простору меморијалног комплекса „Столице“ Осамнаесту манифестацију по реду посвећену деци младости отворио је председник општине Крупањ проф. Раде Грујић, деци и окупљеним родитељима обратио се и председник Удружења Рађеваца у Београду Живорад Поповић речима хвале за догађај и пажњу посвећену младима.
Програм овогодишње прославе Лазаревдана употпунило је преко стотину учесника КУД „Мића Тадић“ из Крупња, као и млади фолклорни ансамбли из Коцељеве, Љига, Владимираца, Салаша Црнобарског, Беле Цркве, Текериша, Завлаке. Поред ревијалног, у програму такмичарског карактера најбољи рецитатори су: Милица Костадиновић, Марија Станисављевић и Сара Маринковић, док су у певању прва места заузеле: Владана Миљевић, Марија Поповић и Јелена Лукић, као и Милица Матић са Иреном Скорић.
Манифестација је завршена играњем народног кола у коме су најбољи награђени дукатом: Милица Нешић и Марко Марковић. Осамнаесте сусрете младих на Столицама чији је аутор Славко Живановић организовала је Туристичка организација општине Крупањ у сарадњи са Месном заједницом Брштица под покровитељством општине Крупањ.
Д. Жугић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa