Инфо

21. април 2016.21. апр 2016.
САВЕТИ ЗА ВЕЖБАЊЕ

ЧуЧњеви


Захтевају много енергије, циљано делују на све групе мишића доњих леђа и подижу задњицу.
Обичан - раскорачни став, стопала су паралелна и у ширини кукова. Руке испружите равно испред себе, паралелно са тлом. Спуштајте се задњицом према доле, док не стигнете готово у седећу позицију, али пазите да колена не прелазе врхове ножних прстију. Леђа су права. Ослонац треба да буде на петама. Полако се подижите према горе и након што се исправите чврсто затегните мишиће задњице. Направите три сета ових вежби са кратком паузом између. Трудите се да вежбу радите што спорије.
Са шипком - раскорачни став, стопала су паралелна и у ширини кукова. Ухватите шипку тако да је горњи део шаке окренут према горе. Са благо савијеним коленима, и правим леђима, подигните шипку на грудне мишиће. Лактови су истурени напред, да шипка не би склизнула са груди. Благо савијајући колена, спустите се доле док бутине не буду паралелне са подлогом. Уз издах вратите се у почетни положај и затегните задњицу и стомачне мишиће. Урадите три серије по седам понављања. Обратите пажњу да се током вежбе не нагињете напред и не савијате врат.
Сумо чучањ - раскорачни став, стопала су нешто шире од ширине кукова, стопала и колена су окренута споља. Приликом покрета, колена иду преко врхова прстију, а не унутра. Уз удах спуштајте се задњицом доле, до границе бола. Уз издах вратити се у почетни положај.
Поњер плате тренер Ана Поповић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa