Инфо

28. април 2016.28. апр 2016.
ВЕЛИКИ УСПЕХ ШАБАЧКИХ БАЛЕРИНА

ПЛАСМАН НА РЕПУБЛИЧКО

На престижном републичком такмичењу балетских школа које се одржавало од 21. до 24. априла у Панчеву шабачке балерине као ванредне ученице Балетске школе Димитрије Парлић, оствариле су велики успех.
Први пут су се балерине из Шапца пласирале на Републичко такмичење. Такмичење се одржава у организацији Заједнице Музичких и Балетских школа Србије. Александра Симић (И награда) и Катарина Пајић (ИИИ награда) су на такмичење пријављене као ванредне ученице Балетске школе Димитрије Парлић а иначе већ дуги низ година вежбају у Балетском студију Центра за игру у Шапцу са својим професором Љубишом Николићем, солистом Народног позоришта у Београду.
На такмичењу је у Првој А категорији од 180 изабраних и талентованих ученика балетских школа у Србији одабрано 38 такмичара. Њих је оцењивао интернационални жири у саставу Искра Ринг (Шведска), Александар Нешков (Грчка) и Регина Крижај (Словенија). Женски део жирија је видео квалитет извођења кореографије великог балетског кореографа Маријуса Петипа “Пицикато полка“ и потенцијал наше суграђанке Александре Симић. Оцениле су је са максималних 100 поена. Да се Александар, сложио са мишљењем искусних балерина и уместо 90 дао исти број бодова као његове стручније колегинице за женски репертоар Шабац би имао Лауреат балетског такмичења.
Овом успеху је свакако претходила успешна сарадња Центра за игру и Балетске школе Димитрије Парлић и њиховом заједничком наступу на међународном такмичењу у Бијељини Републици Српској где су заједно освојили 11 првих, 3 друге и 3 треће награда, као и специјалну награду коју је добила Катарина Пајић а састоји се у плаћеним трошковима пута, учешћа и смештаја на балетском такмичењу у Риминију - Италија у трајању од пет дана.



Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa