Инфо

28. април 2016.28. апр 2016.
ОДРЖАНЕ МАЛЕ ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ

ИГРАЈ И ДРУЖИ СЕ

Мале олимпијске игре одржане су прошле среде у хали “Зорка“. Учествовало је око 900 млађих основаца из 12 шабачких и школа околних општина. Надметали су се, традиционално, у спретности на полигону, а ове године први пут организовано је и такмичење у игри “између две ватре“, малом фудбалу и атлетици.
-Важно је учествовати. Ово је само игра. Циљ нам је да победимо, али пре свега да се дружимо, сложни су основци.
Организатори Малих олимпијских игара су Град Шабац и Савез за школски спорт Шапца, а подржали су их Влада Републике Србије и Министарство омладине и спорта. Јован Јанковић, директор такмичења сматра да је манифестација у Шапцу организовано на врхунском нивоу.
-Циљ нашег пројекта је да пробамо да окупимо што већи број деце и успевамо у томе. За 20 година, колико се организују ове игре, око милион деце је учествовало, рекао је Јанковић.
Бојана Младеновић, начелница Одељења за друштвене делатности, је истакла да је ово круна рада и признање за сав труд који град Шабац улаже у развој спорта и развој деце.
-Иако носе назив “Мале олимпијаде“ овај догађај је изузетно значајан за нас. Велики број деце која учествују, доказује колико су они заинтересовани и колико су значајна наша улагања. Можда баш из ових редова у наредним годинама проистекне неки прави олимпијац, рекла је Младеновићева.
Мале олимпијске игре у Шапцу биле су увод и загревање за Спортске игре младих које ће се одржати средином маја у Врању.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa