Инфо

28. април 2016.28. апр 2016.
УСКРШЊИ ТУРНИР У МАЛОМ ФУДБАЛУ

ЛОВОРИКЕ ЗА „ЗКК“

Ускршњи турнир у малом фудбалу у Змињаку ове године, по први пут, одвијао се под покровитељством Канцеларије за младе, у оквиру пројекта „Унапређење живота младих на селу“
Традиционално, сваког Великог петка, Змињак је домаћин турнира у малом фудбалу. На спортском надметању је и ове године, упркос лошим временским условима, виђен добар фудбал.
- Турнир у малом фудбалу има дугу историју. Пре победе нашег места на Сеоским олимпијским играма и изградње новог терена поред стадиона „Будућности,“, такмичили смо се на школском терену. Турнир има регионални карактер, прошле године тријумфовала је екипа из Бајине Баште. Ове године учествују тимови из нашег места, околних села и Шапца, рекао је Ненад Перић, председник ФК „Будућност“ Змињак.
Киша и ниска температура утицале су на мањи број пријављених екипа.
- Време нам ове године није било наклоњено. Учествовало је шест екипа, а очекивали смо више. Због кише је и посета била мања. Ипак, драго нам је да је све прошло у најбољем реду и да смо, у сарадњи са Канцеларијом за младе и Фудбалским клубом „Будућност“ успешно организовали овогодишњи турнир, рекао је Марко Ковачевић, један од организатора турнира.
Ове године турнир се одржавао под покровитељством Канцеларије за младе.
- Велику захвалност дугујемо људима из ФК „Будућност“ који су нам доста помогли у организацији турнира. Канцеларија за младе је одлучила да организује овај турнир како би га додатно промовисала и унапредила. Пројекат „Унапређење живита младих на селу“, који се реализује у оквиру програма „Мрежа“, има приоритетни циљ: да се млади окупљају око здравих идеја и спортских активности, при том негујући дружење, навела је Нела Мехмедовић, директорка Канцеларије за младе.
„Поред новчаних награда за три првопласиране екипе, организатори су обезбедили и пехаре за најбоље појединце. На турниру је тријумфовала екипа „ЗКК“, за најбољег играча проглашен је Марко Лончар, најбољи стрелац био је Бранислав Угљешић, а најбољи голман Милош Ракић.“
М.Максимовић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa