Инфо

28. април 2016.28. апр 2016.
ПРОЛЕЋНИ ВАШАР УЧЕНИКА ОШ „НАТА ЈЕЛИЧИЋ“

РАДОСТ КРЕАТИВНОГ ДРУЖЕЊА

У пешачкој зони испред Културног центра прошле среде, 27. априла, врило је као у кошници. Дечји гласови испуњени радошћу позивали су пролазнике да сврате до штандова на којима су се могли пронаћи различити производи, продукти ваннаставних активности и креативних радионица, ученика ОШ „Ната Јеличић“. Традиционални Пролећни вашар, који се одржава шесту годину за редом, за циљ је имао како промоцију школе тако и претпразнично окупљање ученика који су са радошћу поделили заједничке тренутке пред наступајући распуст.
- Тим за промоцију школе увек нам приреди неко задовољство као што је данашње. Ово је прилика да покажемо шта смо све са децом радили у протеклом периоду. Ускрс је увек занимљив за децу, а ми им ту прославу увеличамо са овим пролећним активностима тако да им буде још занимљивије - рекла је учитељица Радмила Стојићевић.
Своју презентацију имале су и различите секције - биолошка и хемијска, ликовна, шаховска, „Волонтер у срцу“. Најбучније је ипак било на штандовима где су се продавали различити производи - шарена ускршња јаја, теглице рађене декупаж техником, пилићи, посластице у виду штрудле са маком и орасима, колачи и још много што шта.
- Правили смо пилиће од пластичних кашика, декупаж на јајима и на теглицама. Има заинтересованих за куповину. Доста им се свиђа што смо урадили. Било нам је јако занимљиво дружење док смо све ово припремали, поготово радионице са родитељима. Много је лепше бити напољу и дружити се на овај начин ““ објаснила је Јована Јањатовић, ученица ИВ3.
Празник пре празника који је показао сву дечју креативност развијену захваљујући учитељицама, наставницима и родитељима, одушевио је све па и Василија Бечејића, ученика И3.
- Спремили смо јаја. Мама ми је помагала око фарбања. Новац од продатих јаја даћемо учитељици која ће купити оно што нам је потребно за школу. Лепо је када смо напољу. Другарима бих пожелео срећан распуст.
У прилог овој разиграној и веселој групи ишло је и сунчано време које је заменило, бар на тренутак, кишовите дане.
О. Г.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa