Инфо

12. мај 2016.12. мај 2016.
МАСАЖА

ВИШЕСТРУКА КОРИСТ

Терапија масажом је једна од најстаријих метода лечења , сматра се да се користи већ 5.000 година. Корени масаже потичу још из древне кинеске културе, која је пре 4.700 година користила масажу за ублажавање бола насталог од тешког физичког посла.
У западној медицини најпознатија је шведска техника масаже. Први пут је примењена у 19. веку. Шведски терапеути су преузели технике традиционалне Кине, Индије, Египта, Грчке и Рима и прилагодили је потребама савременог човека. Масажа не може да излечи све болести, али сигурно може да поправи опште стање организма, ублажи тегобе и убрза процес опоравка.
Елиминација стреса
Смањење стреса је један од првих добробити која пада на памет свима када помисле на масажу. Ослобађање од стреса јесте кључ здравог живота, па је самим тим масажа један од незаобилазних начина здравог живљења. Масажа је најбољи начин да се припремите за дуг и срећан живот.
Поправља држање тела
Бол у леђима и врату врло често је узрок лошег држања тела. Релаксациона масажа, па и терапеутска масажа болних стања леђа и врата помаже правилном држању тела. Поред тренутног побољшања, масажа леђа и врата, па и целог тела, побољшава тонус мишића и трајно поправља држање тела које је одраз здравља код сваког човека.
Убрзава циркулацију
Дугорочни ефекти масаже не ограничавају се само на њено дејство на кожу и мишиће. Важан позитиван ефекат масаже је убрзавање циркулације и њега најбрже могу уочити особе које имају изражене манифестације успорене циркулације, као што су: задржавање течности у екстремитетима, хладне руке и стопала, бол и непријатност у рукама и ногама. Масажа побољшава циркулацију крви механичким стимуланском крвних судова и сматра се изузетно важном за особе које имају проблеме са циркулацијом.
Смањује крвни притисак
Један од начина да природним путем смањите крвни притисак је масажа. Дугорочне медицинске студије су показале да релаксациона масажа смањује и систолни и дијастолни крвни притисак. Масажа смањује хормон стреса, кортизола, што значајно утиче на смањење крвног притиска.
Смањује главобоље
Редовна масажа помаже телу да одржи оптималан ниво опуштености и да се ослободи стреса, па се самим тим и смањују шансе од напада мигрене и тензионих главобоља. У случајевима присутне главобоље, масажа врата, главе и рамена може знатно допринети ублажавању бола и нелагодности.
Јача имуни систем
Клиничке студије су показале да редовна масажа не само што ослобађа тело од стреса и на тај начин спречава пад имунитета, већ и побољшава свеукупни рад имунолошког система, пре свега повећаним лучењем серотонина, а затим и повећањем броја ћелија које су прва линија одбране у имунолошком систему.
Побољшава рехабилитацију после повреда коштаног и мишићног ткива
Масажа има важну улогу као додатак стандардним процедурама које се користе после повреда коштаног и мишићног ткива. Масажом се, захваљујући повећавању циркулације до места повред, е повећава доток кисеоника и хранљивих материја до оштећеног ткива, па самим тим место повреде брже зацељује и рехабилитација је успешнија.
Мед Спа Центар Х2О

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa