Инфо

26. мај 2016.26. мај 2016.
ГРАДОНАЧЕЛНИК ПОСЕТИО УЛО ФРУТ

ШАБАЦ ЦЕНТАР ВОЋАРСТВА

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, са сарадницима, посетио је прошлог уторка плантажу јагода фирме „Уло Фрут“ у Мајуру. Предузеће „Уло Фрут“ основано је 2010. године и бави се производњом, откупом и увозом квалитетних сорти свежег воћа и поврћа, као и њиховим пласманом на домаће и инострано тржиште.
Приликом разгледања дела платаже, градоначелник је подсетио на опредељеност Града Шапца да се позиционира као воћарски крај и центар воћарске производње. У разговору са руководством фирме „Уло Фрут“, први човек Шапца је подсетио да овај крај располаже са више од 1000 хектара под засадом јагоде.
- У овом тренутку велики број Шапчана је упошљен на плантажама и бере јагоде. Истовремено, сви пољопривредници који производе ово воће су у протеклих месец дана имали прилику да добро зараде због одличне цене јагоде, рекао је Зеленовић.
Градоначелник је подсетио да је поред јагоде, шабачки крај погодан за узгој малина, вишања и других воћарских култура, тако да је Град донео одлуку да се сагради нова Кванташка пијаца.
- Нови Кванташ ће у перспективи постати берза свеже робе, свежег воча и поврћа. Тежимо да сво воће и поврће са овог краја скупимо на једном месту, где ће се обављати већа и озбиљнија трговина. Тако ће сви имати прилику да зараде више, што је наш циљ. Имамо план како да наши пољопоривредници зараде три пута више од свог рада, имамо Стратегију развоја пољопоривреде и 84 пројекта, истакао је градоначелник и додао да ће Град увек улагати у пољопоривреду и њен развој.
Александар Јакшић, директор фирме „Уло Фрут“, каже да је њихово пословање базирано на квалитету производа, тржишној конкурентности и задовољству купаца.
- „Уло Фрут“ располаже са 115 хектара првокласног земљишта, надомак Шапца. Током лета 2012. године, на плантажи у Мајуру подигнут је најсавременији и највећи засад јагода у региону. Плантажа јагода заузима површину од 15 хектара и захваљујући високом квалитету земљишта, одличним климатским условима и доступности воде за наводњавање, висок принос и изузетан квалитет је готово загарантован. Плантажа је опремљена најсавременијим системом за наводњавање и прихрану. Капацитет система је 75 литара воде у секунди, што је вероватно и највећи капацитет појединачне плантаже у Србији. Уз јагоде, подигли смо и 40 хектара засада јабуке, на истој локацији у Мајуру, рекао је Јакшић.
Он је напоменуо да је у пољопоривреди просперитет, а да се воћарство издваја као једна од најуноснијих грана. Истакао је да фирма „Уло Фрут“ поред извоза у Русију, ове године извози јагоде у Дубаји, Саудијску Арабију и Холандију.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa