Инфо

9. јун 2016.9. јун 2016.
ПИОНИРИ ОФК ШАПЦА МЕЂУ ЧЕТИРИ У СРБИЈИ

Резултат за историју

Свакако је ово била успешна сезона за шабачки фудбал, а као трофејну памтиће је и Омладински фудбалски клуб „Шабац“. Пионирска селекција остварила је највећи успех у својој историји. Освојене су две титуле, а деца су наступала и на завршном турниру у Крагујевцу.
До пре неколико година, постојала је Квалитетна лига Србије за пионире која је обухватала 14 најквалитетнијих екипа у Србији овог узраста. Но, одлуком ФСС, лига је укинута, а систем такмичења је промењен и подразумевао је три нивоа: окружни, регионални и финални. Шапчани у „плаво ““ белом“ имају званично статус једне од четири најбоље екипе Србије.
Изабраници тренера Драгана Љуштине, сезону су започели у лиги Мачванско ““ Колубарског округа. Већ на почетку су заузели прву позицију и суверено је чували до самог краја. У 20 кола регуларног дела, остварили су 16 победа, 3 ремија и само једном су поражени, у Убу. Одбрана је ривалима допустила свега шест голова, а ОФК „Шабац“ је имао 51 бод, девет више од другопласиране Лознице. Следио је плеј оф округа, а велика предност стечена током сезоне, омогућила је мирно доигравање Шапчанима. Пехар за најбољу екипу МК доспео је у руке капитена, а следио је бараж за првака ФС региона Западне Србије. Ривал у полуфиналу био је пожаревачки „Пресинг“. Љуштина два пута, Аврић, Лукић и Живановић, решили су све дилеме око финалисте већ у првом мечу. Великих 5:0 из Шапца, рутински је очувано у Пожаревцу, 1:1. Велико финале донело је двомеч са вршњацима Борца из Чачка. Поново је жреб хтео да ОФК „Шабац“ буде домаћин у првом мечу. На стадиону Борца виђен је одличан дуел без победника. Повели су гости, Шапчани преокренули (Џагић и Караклић), али су Чачани, у завршници, дошли до, чинило се, повољног резултата. Једнако интересантно било је у реваншу. Уз узбуђења, реванш је донео и радост овдашњим пионирима. Лукић и Аничић донели су велику победу 2:1 и нови пехар.
Шампиони Западне Србије остварили су пласман на финални турнир за првака Србије у конкуренцији пионира. У Крагујевцу, на стадиону „Чика Дача“, полуфинални ривал био је „Партизан“. Иако коначних 3:0 за Београђане указује на рутински тријумф „црно ““ белих“, сви голови постигнути су у последњих десет минута, док је пре тога, „Шабац“ добро парирао најбољој екипи Србије. ОФК је меч завршио са играчем мање због искључења голмана Салкића, а до краја је бранио играч Обрадовић.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa