Инфо

9. јун 2016.9. јун 2016.
ОЛИМПИЈСКИ КАРНЕВАЛ У ШАПЦУ

У РИТМУ САМБЕ ДО РИЈА

Прошлог четвртка Шабац је био домаћин седмог Олимпијског каравана, који организују Олимпијски комитет Србије и Војвођанска банка. Ученици од првог до четвртог разреда осам основних школа из Шапца пожелели су срећан пут у Рио шабачким олимпијцима и забавили се уз ритмове бразилске музике.
Шабачки основци припремили су кореографију којом се са школама из осам других градова учесника боре за вредну награду, спортску опрему вредну 100.000 динара. Помоћ у томе пружили су им играчи самбе и капоере из Центра за бразилску културу, а посебно су биле занимљиве Бразилке у традиционалним карневалским костимима.
Неколико кајакаша има прилику да представља Шабац у Рију. За сада је сигрно да ће то бити Небојша Грујић, који се овом приликом окупљеној деци обратио и изразио задовољство што се управо он нашао на том месту.
-Ово је дивна манифестација коју су организовали наш Олимпијски комитет и Војвођанска банка. Драго ми је што су се Шапчани одазвали у овако великом броју. Посебно ми је задовољство што испред других спортиста овде предводим нашу екипу. Спремамо се за Олимпијске игре. Веома смо мотивисани и расположени и у олимпијском духу. Надамо се најбољем у Рију, поручио је Грујић, ког су окупљена деца поздравила навијањем.
Директорка филијале Војвођанске банке у Шапцу, Весна Крсмановић, подсетила је да је ова банка званична банка Олимпијског тима Србије. Победничкој школи ће управо они обезбедити вредну спортску опрему.
-Успела је и ова организација Олимпијског карневала. Са музичарима и плесачима из Центра за Бразилску културу осетили смо ритмове Бразила, рекла је Крсмановићева.
Драган Николић, члан Градског већа задужен за спорт, истакао је да се Шабац, као и увек потрудио да буде добар домаћин. Сматра да је ово био леп догађај за град и верује да су гости отишли задовољни.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa