Инфо

9. јун 2016.9. јун 2016.
Шести Вазнесењски дани у Крупњу

КОВЧЕЖИЋ МОЈЕ БАКЕ

Креативне радионице, упознавање, развијање, чување и поштовање властитог, културног и верског идентитета
У суботу 11. јуна 2016. године у ОШ „Боривоје Ж. Милојевић“ у Крупњу су у организацији Друштва учитеља Рађевине одржани шести Вазнесењски дани. Након отварања манифестације и представљања школа учесница, уследиле су креативне радионице у којима су ученици узели учешће опредељујући се самостално према сопственим афинитетима.
Како нам је рекла председница Друштва учитеља Рађевине Весна Лазаревић циљ ове манифестације је упознавање, развијање, чување и поштовање властитог, културног и верског идентитета, развијање поштовања према културној баштини и потреба да се она негује и унапређује, као и дружење и размена искуства. Манифестацији је претходио конкурс расписан почетком априла на тему „Ковчежић моје баке“. На адресу Друштва пристигло је стотинак литерарних радова, педесетак ручних радова и око 150 ликовних радова из Београда, Младеновца, Крагујевца, Крушевца, Чачка, Обреновца, Шапца, Зајечара, Зрењанина, Ваљева, Лознице...
На овогодишњој манифестацији организоване су радионице у складу са темом конкурса: Ковчежић моје баке, Двориште моје баке, Капија моје баке, Бакине луткице, Поклони за баку. Радионице су реализовале Верица Лукић и Душанка Рангелов из Јадранске Лешнице као и чланице Друштва учитеља Рађевине: Данка Пајић, Биљана Антонић, Тања Жугић, Јована Ковачевић, Севда Аличић, Славица Крстић, Љиљана Ковачевић и Милена Живановић.
Ученици су били веома заинтересовани за рад и са радошћу су се укључили у ове активности. Након деведесетоминутног рада уследила је изложба радова у радионицама. Активност „Игре моје баке“ за ученике су припремили будући наставници физичке културе Стефан Пајић и Никола Матић. У играма учешће је узело педесетак ученика, а ученици који нису учествовали у играма са својим менторима и домаћинима-водичима посетили су Добри Поток. Након активности уследила је додела похвала, диплома и награда ученицима, као и захвалница наставницима и школама учесницама манифестације.
Душан Жугић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa