Инфо

9. јун 2016.9. јун 2016.
Људи и догаЂаји

СПАСОВДАН У КРУПЊУ

Прослава општинске славе. Разговор са председником општине Крупањ
У четвртак 9. јуна прослављена је слава општине Крупањ Вазнесење Господње ““ Спасовдан. У духу православља одржана је молитва и изломљен славски колач у присуству свештвенства, чланова црквеног хора „Света Три Јерарха“ из Крупња, бројних гостију и званица из културног и јавног живота. Разговарали смо са новоизабраним председником општине Крупањ Иваном Исаиловићем кандидатом Српске напредне странке која је на локалним изборима освојила већину са 22 од 35 одборничких места. Мада је још увек рано за велике изјаве, планове и правце деловања ево шта смо сазнали.
На питање какви су први утисци о затеченом стању у општини Исаиловић је рекао да је затекао бројне проблеме. Започети су многи послови од којих су неки неоправдано стављени на терет буџета општине, вероватно са намером да се ураде брже него што је то реално изводљиво. Дакле, потребан је јасан план рада локалне самоуправе ““ стратегија развоја, као и одговарајућа систематизација радних места како би локална самоуправа и њене службе постале сервис грађана.
Исаиловић додаје да је, када су људски ресурси у питању, на добром путу да направи стабилну структуру и добар тим сарадника, поготово што не размишља да искључиво страначки расподељује кадрове, а од постојећег очекује максимум како би резултати рада локалне самоуправе били што бољи. Није било запошљавања у јавним установама нити је замењен начелник општинске управе, јер је циљ да се реорганизацијом и улагањем додатног рада и енергије побољша рад и квалитет живота у општини Крупањ.
Шта све можемо очекивати у наредном периоду? Једно је сигурно ““ многи грађани општине Крупањ који живе са социјалним потребама и проблемима обраћају се председнику свакодневно за разне видове помоћи у виду неплаћених рачуна, трошкова лечења и основне животне егзистенције. У наредном периоду општинска власт ће бити посвећена реорганизацији локалне самоуправе као сервиса грађана, формираће се канцеларија за помоћ пољопривредницима, биће започета сарадња са разним инвестиционим фондовима и настављена сарадња са великим бројем институција. Такође, сарадњу са организацијама и институцијама остварену у периоду након поплава Исаиловић планира да прошири и на развој приватног предузетништва, сеоског туризма, пољопривреде... Као један од приоритета наводи да ће се трудити да сви локални путеви који то нису буду асфалтирани у року од пет година.
И на крају, уз жеље за успешан рад на месту председника општине, на питање да ли можемо коначно очекивати бољу сарадњу општине Крупањ са Владом Републике Србије када буде формирана председник Иван Исаиловић очекује веома добру и озбиљну сарадњу, додаје да се у овом тренутку разговара са техничком владом о потенцијалним инвеститорима ради отварања нових радних места, као и новим пројектима по питању веће топлотне ефикасности у општини Крупањ и грејања на биомасу што би представљало велику уштеду како за грађане тако и за привреду и јавне институције.
Душан Жугић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa