Инфо

16. јун 2016.16. јун 2016.
МЕЂУНАРОДНИ АТЛЕТСКИ МИТИНГ У ПОЉСКОЈ

НаЂа и ЂорЂе на врху

Путовање у Пољску, учешће на међународном митингу на коме наступа близу 1.500 такмичара, већ је, по себи, искуство, али на наступе у иностранству, шабачке атлетичаре, Нађу Церовац и Ђорђа Кикића, сећаће и два злата.
Нађа је претходне недеље освојила државну титулу у својој узрасној категорији, а квалитет је потврдила и у Пољској. Иако, према сопственим речима, није знала много о конкуренцији, трчала је своју трку, своју тактику и све противнице оставила иза себе. Титулу је освојила у времену 04:36,23.
Нико није био раван ни Ђорђу Кикићу. Бацач копља из Шапца са хицем од 55 метара и 86 центиметара, попео се на највише место постоља.
Јако близу одличја била је и Николина Мандић. У надметању на 1.000 метара, кроз циљ је прошла четврта, свега четири стотинке иза освајачице бронзе. Анђела Стојковић, у истој трци освојила је седмо место. На краћим стазама, Софија Ненадовић била је пета (100 м), Николина Божић трећа у својој групи (300 м), а добре резултате забележили су и Михаило Грковић, шести на 1.000 метара, однсно Мирослав Поповић са личним рекордом на деоници од 1.500 метара.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa