Инфо

16. јун 2016.16. јун 2016.
ЕМИЛИЈА ПАЈЧИЋ, УЧЕНИЦА ОШ „НАТА ЈЕЛИЧИЋ“, ПРВА ИЗ ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА

ПОТРЕБНО ЈЕ НАДАТИ СЕ

Победом на такмичењу „Њиллцоммен“ организованог од стране Аустријског немачког културног центра из Краљева обезбеђено наградно путовање у Беч
Прво такмичење из енглеског језика Емилији Пајчић, ученици ВИ1, донело је и прву награду. Љубав према језицима, али и жеља да посети Беч, били су довољан подстрек да учествује на такмичењу „Њиллцоммен“ које је 21. маја организовано у њеној школи захваљујући Аустријско немачком културном центру из Краљева.
- Није било тешко. Волим енглески језик. Обично га не учим. Једноставно знам. У томе ми је доста помогло и гледање енглеских серија. Други језик ми је шпански који ми такође одлично иде. Волим језике. Сви они који имају жељу требали би да се такмиче али да не брину да ли ће проћи или не. Потребно је само надати се - поручила је Емилија која са нестрпљењем очекује одлазак у Беч.
Такмичењу, организованом у школама у Србији, придружила се и ОШ „Ната Јеличић“ која се последњих година труди да и ученицима нижих разреда пружи могућност да се такмиче из страних језика.
- Било нам је задовољство да одржимо и ово такмичење и деци пружимо шансу пошто се такмичења из енглеског језика одржавају само у осмом разреду. Емилија је била пресрећна да просто није могла да верује да је прва. Бити први у нечему је велика ствар. Емилија је једна скромна, тиха, мирна девојчица. Јако вредна па и не чуди што је постигла успех. Одличан је ђак. Има све петице. Када радите са децом која хоће и желе нешто да постигну онда вам ништа није тешко. Заиста је треба похвалити јер је дивна девојчица која је заслужила награду - рекла је Виолета Симић, проф. енглеског језика.
У школи се надају да ће ово такмичење заживети као и једно од најпопуларнијих „Хиппо“. А да ту није крај показује и ново такмичење за ученике од трећег до седмог разреда, за сада тзв. пилот програм, на нивоу целе Републике, коме је у среду, 8. јуна присуствовала и Емилија после овог нашег кратког разговора.
О. Г.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa