Инфо

16. јун 2016.16. јун 2016.
ШАБАЧКИ БЕНД НА ЕЏИТ

ВЕЛИКА ОЧЕКИВАЊА

На најширем регионалном конкурсу за младе музичаре, ПлаyЖЕЏИТ, у организацији ЕЏИТ фестивала и Студентског културног центра Нови Сад, од неколико хиљада пријављених музичара, и ове године одабрано је око 40 извођача који ће наступити на овогодишњем ЕЏИТ фестивалу од 7. до 10. јула.
Друге вечери, у петак 8. јула на Футуре Схоцк стаге-у наступиће и шабачки Сиемпре Пелигросо.
-Еџит је музички фестивал са најбољом фестивалском локацијом у Европи која оставља без даха , што је свакако већ потврђено више пута добијајући награду најбољег Европског Фестивала. Сиемпре Пелигросо први пут наступа на једној од Петроворадинских бина и захвални смо организацији на позиву да наступамо другог фестивалског дана у Петак 08.07.2016, што ће мо сигурно и оправдати „ увек опасним“ наступом и добром енергијом.
Поред позитивног расположења, надамо се великој посети за време насег наступа јер нама као бенду највисе знаце реакције публике и узајамна интеракција за време свирке- истакао је испред бенда Ивица Гератовић.
Селекторски тим конкурса ПлаyЖЕЏИТ и ове године чинили су музичка новинарка РТС и ауторка емисије “Бунт“ Бранка Главоњић, музички уредник МТВ Адриа и оснивач издавачке куће “Лампсхаде Медиа“, Никола Јовановић, суоснивач “Концерта године“ и музички уредник Радија Нови Сад, Обрад Боба Шкрбић, музички новинар РТВ и емисије “Грување“, Душан Мајкић, и програмски уредник Студентског културног центра Нови Сад, Игор “Згро“ Тодоровић.
Међу члановима жирија нашли су се и новинари О радија, Алма Ковчић и Дашко Милиновић, као и главни уредник Ноцтурне магазина, Марко Ристић, док су свој глас за најбоље дали и представници програмске продукције ЕЏИТ Фестивала, Константин Ползовић и Милан Ракић.
Еџит фестивал одржаће се ове године од 7. до 10. јула на Петроварадинској тврђави, а затим Еџит Авантура путује на Јадранско море ради трећег Сеа Данце фестивала од 14. до 16. јула.
Представник програмске продукције ЕЏИТ Фестивала, Константин Ползовић за „Глас Подриња“ изнео је своје виђење овогодишњег ЕЏИТ односно селекције бендова на Футуре Схоцк стаге.
-15 година традиције нас обавезује да увек истакнемо квалитет и да посетиоцима ЕЏИТ фестивала омогућимо да чују тренутно најбоље музичаре из читавог света. Тако је и са селекцијом на овогодишњем ФУТУРЕ СХОЦК стаге. Трудили смо се да дамо прилику оним бендовима за које мислимо да могу да напредују и да буду још бољи а знамо да им наступ на ЕЏИТ- може омогућити неке нове наступе на неким другим фестивалима. Наглашавам да је ове године неколико хиљада музичара послало своје пријаве за наступ на ФУТУРЕ СХОЦК стаге кроз ПлаyЖЕЏИТ конкурс који смо организовали и стручни жири чији сам члан је одабрао 40 најбољих.
Потврда да је „ЕЏИТ“ сада интернационални бренд лежи и у чињеници да нам је пријава за наступ стигла и из Кине и наши посетиоци ће имати прилику да чују бенд „ЊХАИ“ који нам долази из те далеке земље. Добру праксу селекције и промоције нових бендова и музичара традиционално настављамо и ове, као и свих претходних година, са циљем да истакнемо будућност домаће, регионалне и светске сцене.
Шабачки бенд „Сиемпре Пелигросо“ је изабран да наступи на ФУТУРЕ СХОЦК стаге, знате о којем бенду је реч?
„Наравно, знам ко су и пратим њихов рад уназад неколико година. Мислим да имају одличну прилику да се посетиоцима ЕЏИТ фестивала представе у најбољем светлу и на најквалитетнији начин. Лично, имам велика очекивања од њих, надам се да ће их оправдати.“

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa