Инфо

16. јун 2016.16. јун 2016.
БК „МАЧВА“ РЕЗИМИРАЛА ЧЕТВОРОГОДИШЊИ ЦИКЛУС

Континуитет резултата

Руководство БК “Мачва“, како истичу, са задовољством, сумирају резултате четворогодишњег циклуса. На већини такмичења, ризница одличја је допуњавана медаљама сва три сјаја, а клуб је увек био при врху или на највишем постољу међу екипама.
За четири године, „црвено ““ црни“ освојили су 60 медаља на државним првенствима и Првенствима Војводине у различитим узрасним категоријама. Међу њима је 28 златних, 20 сребрних и 12 бронзаних.
- Посебно се поносимо што смо успели да створимо пет репрезентативаца. Кроз рад са нашим стручним штабом, стасавали су: Семиз Аличић, Немања Будимировић, Крстивој Томић, Миљан Анђелковић и Дамњан Мијаиловић, а сада су они садашњост и будућност српског бокса и редовна имена на списку савезног селектора ““ истиче председник клуба Предраг Станишић.
Боксерски клуб „Мачва“, уз појединачна признања био је, званично, најуспешнији клуб Појединачног Првенства Србије за сениоре одржаног у Краљеву 2013. године, Појединачног Првенства Војводине исте године, као и државног првенства за сениоре у Лесковцу и војвођанског у Жабљу 2014. године.
За Бана Станковића знају сви љубитељи бокса у Србији, а и шире. Носећи дрес са именом Мачве освојио је титуле на Првенствима Србије 2013. и 2014. године, а бранио је боје миланског тима у Светској лиги. Данас се већ отиснуо у професионалне воде.
Будућа звезда српске племените вештине, Семиз Аличић, један је од најдоминантнијих боксера своје категорије у овом тренутку. Од 2013. до 2016. четири пута је био шампион Србије, уз то је два пута донео злато са Првенства Војводине, док у Лиги младих практично не зна за пораз. Победничким пехарима у домаћем првенству радовали су се и Немања Будимировић, Крстивој Томић, Милан Анђелковић, Стефан Лукић, Игор Рогић, Алија Рапкић. Најбољи на такмичењу Боксерског савеза Војводине били су, уз поменуте и Дамир Сакић, Иван Ђорђић, а близу највишег постоља на различитим првенствима налазили су се и Бијелић, Вукић, Мијаиловић, Карић, Павловић.
- Имамо сјајан стручни штаб, успели смо да очувамо интересовање најмлађих за бокс и то је наша највећа победа. Стварамо нове шампионе, а ми би највише волели када би ситуација у нашем боксу била боља, па да поново постоји лига, да бијемо битке за екипне титуле, да поново осетимо атмосферу као 2007. године у хали „Зорка“ када смо боксовали против Лознице. Често смо најбројнији на редовним колима Лиге младих Војводине и неретко се дешава да неки наши борци немају ривала, што није добро ни за њих, ни за нас, ни за бокс у целини. Надамо се да ће се ситуација променити на боље, а ми настављамо са радом и тренингом као и до сада ““ додаје Станишић.
У претходним годинама настављена је и традиција одржавања боксерске ревије „Злана чивија“, а у претходне три године, признања су освајали: Крстивој Томић, Дамњан Мијаиловић и Стефан Лукић.
Д.Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa