Инфо

30. јун 2016.30. јун 2016.
ПРИЈЕМ ЗА ЗЛАТНЕ КАЈАКАШЕ

ПОНОС ГРАДА И ДРЖАВЕ

Прошлог четвртка председник градске Скупштине, Немања Пајић, је у Дуњића кући приредио пријем за освајаче златне медаље на Европском првенству за кајакаше у Москви. Пријему је присуствовао Небојша Грујић, које је заједно са Марком Новаковићем уз остварено прво место поставио и нови европски рекорд, њихов тренер Урош Павловић, као и представници Кајакашког клуба „Зорка“.
Небојша Грујић је истакао да је презадовољан резултатом и да није мала ствар бити европски првак, поготову у конкуренцији у којој су они то изборили.
-Резултат је остварен у дисциплини где има јако добрих такмичара. Свака трка је изузетно тешка и освајачи медаља се мењају. Готово све посаде су некада биле на постољу. Ми смо 2014. освојили златну медаљу на Светском првенству и поставили светски рекорд. Сада смо на истој стази поставили европски рекорд, тако да нам је ова стаза најмилија, навео је Грујић.
Посада Грујић ““ Новаковић је на почетку мало лошије стартовала. Ипак, спремношћу су успели да то надокнаде до краја.
-Рађено је доста на максималној брзини и брзинској издржљивости. Старт је ствар увежбавања. Они нису направили велику грешку, али имали су мали заостатак. Резултат показује колико су зрела посада и који су ниво, када после таквог старта заврше трку као први, каже тренер Павловић.
Немања Пајић је истакао да је већ постала традиција да се за кајакаше најмање једном годишње организује пријем у Градској кући. Искористио је прилику да подсети и на њихове људске вредности, поред оних спортских.
-Наравно да смо поносни на све што они раде. Поред тога што доносе медаље и нижу спортске успехе, учествују и у свим акцијама које организују град и Спортски савез Шапца које се тичу анимације деце и промоције спорта. Због тога је овај КК „Зорка“ најмасовнији у земљи када су у питању млађе категорије. Кајакаши на узоран начин представљају и наш град и Државу, рекао је Пајић и додао да су ове године ипак све очи упрте у Рио и Олимпијске игре.
Тако је Грујић истакао да им је ова златна медаља само дала додатни ветар у леђа пред Олимпијаду. Урош Павловић, у складу са резултатима освојеним у последње две године, очекује медаљу из Рија, али не жели да прогнозира коју. Каже да је битно само да се чувају повреда и болести.
-Тренинг је добар, као и резултати. Они су јако мотивисани и веома добро припремљени. Имамо још месец и по и за то време не би требало ништа да се промени. Само да сачувају здравље, каже Павловић.
Недељу дана пред почетак ОИ наши кајакаши ће припреме имати у Португалу, где су ветрови исти као и у Рију, како би се што боље навикли на услове у Бразилу.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa