Инфо

7. јул 2016.7. јул 2016.
ОПШТИНА ВЛАДИМИРЦИ: ОБЕЛЕЖЕНА КРСНА СЛАВА

ПЕТРОВДАН У ВЛАДИМИРЦИМА

Крсну славу Петровдан у Владимирцима је уз бројне виђене госте из Београда, пословне партнере, представника општина из окружења и грађана општине обележила свечарска Литургија, Литија и ломљење славског колача пред општинским здањем. Председник општине Милорад Милинковић уз честитке свима подсетио је да је урађено од Петровдана до Петровдана 12 километара асфалтних путева, приводи се крају уређење Дома ученика, уређује се Дом здравља а, креће рад и на резервоару од 500 кубних метара који ће решити многе проблеме у водоснабдевању. Има наговештаја да ће бити урађени и нови асфалтни путеви уз помоћ Републике али тежиште је на капиталном пројекту језера у Вукошићу.
- Тендери су успорили рад попут моста у Вукошићу на Вишњици али језеро ће бити посао свих послова како неко рече. Вишенаменска акумулација улази у финиш папирологије и уговора који претходе почетку радова. Битно је да ће испод бране око 20 километара земље бити снабдевано водом а, акумулисаних најмање 150 хектара и око 20 милиона кубика воде обезбедиће велико пространство од плављења. Ту су и други садржаји који ће учинити да уз централне потенцијале у туризму ово место и општину уписати међу оне који се радо посећују. Надам се да ћемо наредног Петровдана имати и назнаку онога што ће бити истински капитални пројекат, презадовољан је Милинковић.
Све је било у знаку велике борбе и рада који ће и овог лета по председнику бити истоветног обележја као путоказ у бољитак, којем ова општина бројним пословима тежи.
Бројни млади и фолклорни садржаји учинили су да слава добије истинску димензију коју је употпунио велики број житеља општине. Честитке су стигле са многих адреса а, представници општине су захвалили свима. Ипак челни човек истиче помоћ Републике и бројних министарстава који помажу максимално и, без који тврде напретка нема.
С.К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa