Инфо

14. јул 2016.14. јул 2016.
ОПШТИНА ВЛАДИМИРЦИ: РАЗГОВОР СА ПОВОДОМ

ПОВЕРЕЊЕ ГРАЂАНА ЈЕ ЗАКОН

Бројни коментари претходних избора а, по питању трошкова изборних комисија и епилог који следи те водоснабдевање и бројне актуелности биле су повод да попричамо са председником општине Владимирци Милорадом Милинковићем који је прво појаснио ток приче о енормним количинама новца који су узбуркали јавност а општинску изборну комисију ставили на тапет.
- Ми смо наравно немоћни да спречимо људе који би опет требали имати осећај за реалност. Новац је наплаћен и ми смо послали захтев председнику комисије који се изјаснио да је све у раму законског а очекујући да добијемо и мишљење секретара који су узели велики новац за становнике који једва састављају крај са крајем је нешто што ће итекако имати наставак. Покушаћемо све што је у нашој коћи да уђемо у траг сваком динару и тако уз морални аспекат и практично останемо у раму обећаног и рађеног на сваком кораку, штедљиво али о том потом. Од добронамерних очекујемо стрпљење а њега у овом времену чудних аршина морамо имати једни у други, каже Милинковић.
Водоснабдевање је тема у месецима енормне потрошње а уз очекивање да тендер омогући рад на резервоару у Лојаницама неће се мировати.
- Ми ћемо после десетак година активирати и стари бунар број два који би дао свој удео у смањењу проблема. Грађане наравно разумемо, вода је живот свима а веровали или не проблем је био у томе што је напросто нестала пумпа. И тако из године у годину док није дочекала ову самоуправу. То није довољно али доћи ће све на своје упорним и стрпљивим радом на разуђеној мрежи од преко 400 километара, тврди председник општине Владимирци. Уз помоћ републике и ресорних министарстава каже први човек општине, не би било ничега и безмерно им се захваљује. Па тако и здравство и школство имају боље услове уз најаву радног лета.
- Дом ученика је у фази уређења то јест припреме да напокон од школске године прими станаре, док уз једно одељење у варошици и здравствена установа у Прову биће реновирана од темеља до крова.
- И сликом је видљиво да се ради а, уз кров на ред ће доћи и столарија и подови и тако услови за рад бити примерени градским установама овог ранга. Посао тражи лепо време и обиље рада али ученици су наша будућност. Ту би се осврнуо на награде које смо дали најбољима, уз додатак да су ђаци генерације добили по 15.000 динара и сви по летовање на мору. У ово време признаћете за поштовање. Урадили смо то са задовољством, са жељом да их буде што више у годинама које долазе, каже први човек општине.
Тендери су потрајали па ће тако један мост после два тендера бити урађен до истека августа, каже председник.
- Мост на Вишњици у Вукошићу биће понос села и спас у поплавним таласима а рок извођачу је крај августа. Ето, на сваком кораку се ради и ма како ко то тумачио, из дана у дан. У Београду расте и пројекат капиталног ранга у Вукошићу који ће буде ли среће имати и раније епилог. Битно је да нас република разуме и ми њене могућност а, добробит би осетили сви, речи су задовољног Милинковића.
И установе попут Центра за социјални рад и општинског одбора Црвеног крста, те комесаријата за избегла и расељена лица имају свој удео у збрињавању невољника.
- Регионални стамбени програм који подржавамо даје нам нове задатке, то јест установи из наше општине, која се котира високо у овом великом пројекту ето, нових куповина и набавку неопходних расељеним и избеглим лицима.
Базен је питање из спортско забавног миљеа а, закуп је био тема по речима председника за доконе.
- Ми смо омогућили свима да узму у закуп базен тражећи највишу цену. Све остало није добронамерно јер оне који су имали придике питали смо само зашто нису понудили вишу цену. Тврдим да би добили закуп без било ког услова. Базен ради и надамо се одржаће рејтинг а, све остало су чаршијске приче које обично немају утемељење. Ко неверује нека посети Владимирце где има новина на сваком кораку и рада. Путева нових и то асфалтираних биће неколико. Али по оној народној, прво скочимо па рецимо хоп. Ми смо невелика општина али ћемо и ове године урадити пуно уз понављам помоћ републике којима смо безмерно захвални. Настави ли се овако биће то кораци од седам миља, помало загонетно је закључио председник опоштине Владимирци ексклузивно за наш лист.
С.К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa