Инфо

14. јул 2016.14. јул 2016.
У ГЕРОНТОЛОШКОМ КЛУБУ ПЕНЗИОНЕРА ОДРЖАНО ПРЕДАВАЊЕ О ЗДРАВЉУ ЗУБА

НАЈБИТНИЈА ПРЕВЕНЦИЈА

Да се човек учи док је жив потврдило се и прошлог петка у просторијама Геронтолошког клуба пензионера. Чланови су овога пута имали прилику да чују све о болестима зуба и уста, стоматолошким услугама и оралном здрављу најстаријих суграђана од стране др стоматологије Николе Пантелића.
- Старење је један физиолошки процес на који не можемо у потпуноси да утичемо. Оно је просто неповратан. Али можемо да утичемо на то како ћемо старити. Старењем целог организма стари и урофациални систем. Односно, старе и зуби. Најчешћа стања и обољења са којима се сусрећем у својој пракси јесу губитак свих или готово свих зуба, парандентопатија и кварни зуби. Губитком зуба храна се не може на адекватан начин жвакати па самим тим онемогућено је њено варење, што утиче на целокупан организам. Може доћи до кардиоваскуларних обољења, плућних, итд. Ту је и естетски моменат. Лепота лежи у лепом осмеху. Орална хигијена веома је битна. У превенцији болести важне су и редовне посете стоматологу. Боље спречити него лечити ““ рекао је др Пантелић.
Приликом овог сусрета могло се чути и о ефикасним и квалитетним услугама по приступачним ценама које нуди Стоматолошка ординација „Др Пантелић“.
- Имам две баке. Једна од њих, татина мајка, данас је била на овом предавању. Зато знам колико је нашим најстаријим суграђанима тешко с обзиром на економску ситуацију. Ми стоматолози смо неправедно занемарили наше најстарије суграђане и ја бих на неки начин хтео то да исправим. Због тога сам одлучио да им изађем у сусрет са бесплатним прегледима и консултацијама, као и са летњим попустима од тридесет до педесет одсто. Могуће је и одложено плаћање чековима грађана ““ поручио је др Пантелић.
У име чланова Клуба доктору на његовој намери да им помогне у њиховом трећем добу захвалио се Илија Товаровић.
О. Г.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa