Инфо

14. јул 2016.14. јул 2016.
ШВАЈЦАРСКИ БЕЛИ ОВЧАРИ ПОНОС ОДГАЈИВАЧНИЦЕ ИЗ ЈЕВРЕМОВЦА

АНДРИЋИ НА ПУТУ УСПЕХА

У протекле две године на престижним изложбама паса, али и на шабачким шеталиштима несвакидашњих Белих швајцарских раса од скора признате расе, која се од својих блиских и распрострањених рођака немачких овчара, разликује, пре свега, по снежно белој боји длаке. У Шапцу су се обрели захваљујући великом ангажовању Ивана Андрића.
“Пре неколико година сам одлучио да се озбиљно посветим швајцарским овчарима јер је то раса која ретко кога оставља равнодушним, а мене је освојила од главе до пете. Након доста истраживања и консултација са кинолошким стручњацима мој избор је била женка Ирис од Бијелих Анђела из познате одгајивачнице из хрватског града Карловца. Уз несебичну помоћ пријатеља, дресера паса Славише Машића, познатих кинолошких судија Зорана Ераковића и Зорана Ненадовића, као и Бранке Диздар из Бијељине, почели су да стижу прави резултати. Ирис је остварила петнаест победа на петнаест изложби на којима је учествовала. Међу њима били су бројни интернационални шампионати, као и шампионати Србије и Црне Горе.
То вас је додатно посветило овом послу?
- Успеси су допринели томе да овај мој хоби добије много ширу димензију. Пре две године сам регистровао одгајивачницу “Вом Хоусе Савациум“. Ирис сам упарио са светским прваком Ароном из Бијељине и из тог легла сам одабрао мужјака Арона јуниора са којим се тренутно такмичим. Он је већ са десет месеци постао шампион Србије и ускоро планирам да га водим и на такмичења у иностранство. Остали штенци су продати у Бразил, Италију, Немачку, Пољску... У контактима сам са купцима мојих паса, и победе широм света су најбоља реклама, и најбољи знак да сам на правом путу.
Шта тренутно радите?
- Не желим да застанем. Напротив планирам проширење одгајивачнице и увоз још једне женке из иностранства. Уговорио сам парење Ирис са прошлогодишњим прваком из Бразила. Све то захтева додатна улагања и приводим крају изградњу модерних боксова крај породичне куће у Јевремовцу. Све ово је прерасло у својеврстан породични хоби и сјајних успеха вероватно не би било да није помоћи које ми у овом послу даје породица, супруга Сузана, син Милош, мајка Борка и отац Слободан ““ рекао нам је Иван Андрић који одаје утисак човека спремног да име своје одгајивачнице уврсти у најпознатије светске.
Ј. Прстојевић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa