Инфо

14. октобар 2010.14. окт 2010.
ГЛУМАЧКИ ЈУБИЛЕЈ ПЕТРА ЛАЗИЋА

СУВЕРЕНИ ГОСПОДАР СЦЕНЕ

Петар Лазић четрдесет година сувереног влада сценом на позорницама широм Србије. Мноштво улога и тумачења судбина драмских јунака различитих профила. Увек са подједнаким умећем и у трагедијама и у комедијама
Пробраној публици посебно се свидео репертоар одабран са мером, баш за то вече, са нагласком на умеће глумца на сцени, и допадљивост текстова, који су одушевили присутне пријатеље и поклонике интерпретације.
Мада је познато да је вишеструко награђиван за свој глумачки рад, избегао је да о томе говори, да би све било спонтано и ненаметљиво.
Вече је започео једним сложеним монологом из Стриндберговог „Оца“, о људским врлинама и манама, о поверењу и издајство у животу и љубави. У једном тренутку заноса, та глума је достигла такве висине, да нам се учинило како таквог Петра Лазића дотад још нисмо видели!
Дирљив је био и извод из Михизовог „Бановић Страхиње“, онај тренутак племенитости и праштања, кад људске врлине надмашују све пороке и несреће толико честе у свим животима.
Па изводи из Тенеси Вилијамса.
Тај део вечери Лазићева глума одвијала се уз клавирску пратњу Милене Ђурковић-Пантелић, која је, са пуно умешности и склада употпуњавала драмске монологе.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa