Инфо

28. јул 2016.28. јул 2016.

ШАБАЦ ПОНОВО ДОМАЋИН

Шабац је поново један од градова домаћина званичног турнира Првенства Србије у бич волеју. Одбојка на песку није млад спорт, али је дисциплина која бележи велику експанзију последњих година код нас, а најквалитетније екипе у Србији, првог августовског викенда, на Старом граду, могу видети и наши суграђани
Неће бити велико изненађење ако у скоријој будућности, бич волеј, популарношћу надвлада одбојку у сали. Више играчи у одбојци на песку нису ентузијасти, већ озбиљни професионалци. Када се све то узме у обзир, бич волеј можемо окарактерисати као спорт будућности ““ истиче тренер у ОК “Заслон“ Јован Поповић.
Шабац је један од осам градова домаћина турнира Првенства Србије. Мечеви ће бити играни на два терена, главном, поред шабачке тврђаве, као и на терену уз кошаркашко игралиште. Такмичење је тродневно. Првог дана су квалификације, а потом стартују дуели из главног жреба.
- Нема града у Србији који није желео да буде домаћин једног од турнира, а ми смо ушли у групу од само осам домаћина, што довољно говори колико смо прошле године били добри организатори. Турнир је прилика и за промоцију града, али и да се подстакну улагања у овај спорт. Јуче је завршен процес пријављивања, сутра ујутру почињу квалификације, а осим сениорских мечева, Одбојкашки савез је организовао и Дечју лигу ““ додаје Поповић.
До сада су играчи бич волеја наступали у шест градова, Шабац је седми домаћин, а преостали су још Нови Сад и Београд, Ада Циганлија, где је планиран финални турнир. Покровитељ шабачког такмичења је Град Шабац, а технички организатори су Одбојкашки савез Србије и ОК “Заслон“.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa