Инфо

28. јул 2016.28. јул 2016.
КУП СРБИЈЕ НА ОТВОРЕНИМ ВОДАМА

СЛАВЉЕ БЕЧЕЈАЦА

Бечеј је и у Шапцу показао да је центар даљинског пливања у Србији. Јована Јечански и Бенце Балзам, рођени Бечејци остварили су победе у главној трци “Сербиа опен њаттер цуп“ ““ а одржаног у Шапцу
Трка мира, “Меморијал Љупче Костић“ на 4.500 метара привукла је највише посетилаца на плажи Стари град. Балзам и Јечански имали су улоге фаворита, али велике резултате сањало је и више од 50 преосталих учесника. Од самог старта, код Кочиног канала, Балзам, члан клуба “Маратон“ из Бачке Тополе, наметнуо је јак темпо и створио велику предност. Ипак, негде код моста губи ритам што омогућава ривалима да се приближе, али не и да преузму вођство. Као да је Бечејац чувао снагу за последњих пар стотина метара. Брз ритам доноси и победу у времену 0:33:29:88. Сребро је освојио Јасмин Грачанин (Нови Пазар) са минут и три секунде заостатка, а бронзу Драган Мирков (Пролетер).
Иако једна од најмлађих, Јована Јечански демонстрирала је велики таленат и снагу која јој у будућности може донети међународне титуле. Сигурно је водила трку, до детаља припремљену тактику спровела у дело и свом клубу “Свим стар“донела злато. Дистанцу од 4,5 километра, Јована је препливала за 34 минута, седам секунди и 13 стотинки, што је, време боље не само од свих дама, већ и друго време укупно у мушкој и женској конкуренцији. Медаље носе и Лили Ладањи (Спартак) и Јефтенић (Војводина)
Врло сам задовољна, први пут пливам на Сави, требало је и времена да се упозна река, али оно што смо се договорили, спровела сам у дело. Добро сам се осећала читаву трку и то је најважније ““ истиче победница.
Победе у својим категоријама понели су: Фабијан, Илић, Јовановић, Балог, Грачанин, Жегарац, Мирков, Поповић, Милојевић, Живковић, Мијић, Стефановић, односно код дама: Јефтенић, Ладањи, Рајчић, Врачарић, Јаблан, Месарош.
Уз главну трку, одржане су и трке на: 100, 200, 400, 1.200 метара. Екипно је најуспешнији био “Делфин“ Нови Пазар, а од шабачких пет медаља је освојио шабачки “Делфин“. Јелена Илић је победила на 400 метара, а у главној трци, у својим категоријама, до одличја су допливали: Илић, Веселиновић, Милутиновић и Цвејић.
Укупно се на Сави такмичило стотинак пливача.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa