Инфо

28. јул 2016.28. јул 2016.
НА ИЛИНДАН У КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ ШАПЧАНИ ПОНОВО ПОКАЗАЛИ СВОЈУ ХУМАНОСТ

МИСИЈА ДОБРЕ ВОЉЕ

На традиционалној градској акцији „Дајте крв, спасите живот“ у организацији Комисије Црвеног крста Шабац за окупљање добровољних давалаца прикупљена 101 јединица крви намењених неопходним резервама шабачке Опште болнице
По ко зна који пут добровољни даваоци крви из Шапца и околине показали су хуманост на делу. На традиционалној акцији Комисије за окупљање добровољних давалаца крви, која ради при Црвеном крсту Шабац, до десет часова протеклог уторка у Великој сали Културног центра драгоцену течност дало је њих седамдесеторо.
- Већ десету годину организујемо акцију под слоганом „Дајте крв, спасите живот“ у сарадњи са Службом трансфузије крви Опште болнице Шабац. Показало се да је на овај нерадни дан одзив велики тако да нам долазе људи из свих крајева. Увек прикупимо довољно јединица крви у летњем периоду када су несташице ““ рекао је Зоран Радукић, сарадник за акције Црвеног крста Шабац.
Илиданска акција је, по речима др Митка Брајића, начелника шабачке Службе трансфузије крви, прави показатељ хуманости људи како из Шапца тако и из Мачве, Посавотамнаве, Јадра.
- Где год се појавимо имамо изузетне резултате. Давалаштво и уопште рад са добровољним даваоцима није кампања. То је једна мисија добре воље. Наши сарадници су изузетно племенити људи у својим срединима који подстичу и остале на добровољно давање крви. Користим прилику да се свима захвалим на учешћу. Хвала и медијима који пратећи нас доприносе да нам се прикључе и будући даваоци ““ додао је др Брајић.
Од сто двадесет једног даваоца, који су се пријавили током четворочасовне акције, узета је сто једна јединица крви.
- Ово је нешто што човек најмање може да учини за ову земљу пошто то у свету и није тако прихваћено. Ми смо народ који је хуман и вероватно ћемо остати јер смо преживели много што-шта што други нису па из тог разлога се и тако понашамо ““ рекао је пензионер Милорад Макевић коме је ово било четрдесето, јубиларно, давање крви.
Међу онима који су дали драгоцену течност били су и приватник Зоран Поповић, радник „Водовода“ Шабац Милан Станковић, Драган Јовичић, Радивој и Светлана Борисављевић из Грушића, Милош Стевановић, возач у Служби Хитне помоћи, са истом мисијом ““ помоћи другима.
Градска управа града Шапца и овога пута подржала је акцију, а међу добровољним даваоцима нашао се и Немања Пајић, председник Скупштине града.
- Драго ми је што, откад сам у Градској управи, сваке године на овај датум дајем крв. Мислим да сви који могу треба то да ураде из хуманих разлога али и из здравствених ““ поручио је Пајић.
О. Г.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa