Инфо

11. август 2016.11. авг 2016.
ЗАВРШЕНА МИНИ КАЈАК ЛИГА СРБИЈЕ

МАЛИ “ЗОРКАШИ“™ ШАМПИОНИ СРБИЈЕ

Шабачки кајакашки клуб први пут у историји освојио је екипну титулу у мини кајаку и конкуренцији пионира. Осим титуле, Шапчани су у сва 4 кола били и клуб са највише учесника.
После доминације у сениорској и јуниорској категорији, Кајак клуб “Зорка“ од викенда и званично носи епитет најбоље екипе наше земље у мини кајак и пионирској конкуренцији. У последњем, 4. колу одржаном у Бечеју, будуће звезде домаћег кајака и кануа из нашег града освојиле су по пет златних и сребрних медаља, уз седам бронзаних. Злато су кући донели пионири: Лагунџић (К1) и двојац Сарић ““ Јовичић (К2 500), односно: Милетић ““ Довраговић (МК2 500) и Кецман ““ Кнежевић (МК2 500) у мини кајаку. Шабац има и једну титулу у мини кану конкуренцији. Бржи од ривала у трци једноклека на 1.000 метара, био је Гачић.
- Млађе категорије у нашем спорту врло су специфичне. Без обзира да ли неки клуб има озбиљан буџет или је “на климавим ногама“, сви окупе представнике у мини и пионирском кајаку и кану, те је само ове године учествовало близу 30 клубова. У огромној и јакој конкуренцији, први пут у историји били смо најбољи ““ истиче тренер Милан Ђенадић.
Пионири су и у Бечеју били најбољи, док су миникајакаши заузели позицију два, но у генералном пласману, у обе категорије, победнички пехар заслужили су “зоркаши“. Код пионира, титулу је донело 99 освојених бодова, чак 36 више од другопласираног Забрежја и 38 од Бечеја, док су се у мини кајаку издвојили наш клуб и Таркет из Б. Паланке. Ипак, “Зорка“ је била боља 357:353, а “миљама“ далеко је Бечеј са 200 поена.
- Ми смо убедљиво најмасовнији клуб у Србији и врло студиозно прилазимо раду са најмлађима. Чак пет тренера је посвећено дечацима и девојчицама: Сара Јовановић, Слободан Дамњановић, Душко Станојевић, Огњен Торбић и моја маленкост. Имамо краткорочне и дугорочне планове и ове титуле су само резултат озбиљног приступа ““ додаје Ђенадић.
За викенд, у Бачкој Паланци ће бити одржано једнодневно првенство државе само у мини кајаку, где, упркос изостанку неких кајакаша, Шапчани желе титулу, док кроз 2 недеље, у смирај сезоне, “Зорку“ очекује и Првенство Србије у свим категоријама.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa