Инфо

25. август 2016.25. авг 2016.
НОВА СКУПШТИНСКА ВЕЋИНА У ВЛАДИМИРЦИМА

ПОВЕРЕЊЕ СИМЕУНОВИЋУ

У Владимирцима је у понедељак формирана нова скупштинска већина, коју чине представници Демократске странке, Социјалистичке партије Србије, Јединствене Србије, групе грађана „Јанко Ђурић“ и два самостална одборника
Нова скупштинска већина и ново руководство општине у Владимирцима епилог су Треће седнице Скупштине општине одржане прошлог понедељка. Одборница Српске напредне странке Споменка Гајић, која ће убудуће наступати као самостални одборник, одлучила је да подржи нову општинску власт која је изабрана уместо до недавно владајућих напредњака.
- И даље сам одборник Српске напредне странке. Подржавам политику премијера Србије, али не и доскорашње власти у Владимирцима. Они не раде у складу са ставовима врха странке. У Српској напредној странци у Владимирцима је остао само један прави напредњак, који се у њој налази од оснивања. Сви остали су придошлице из других странака. Не могу да подржавам бахате људе и оне који спроводе силу, рекла је одборница чији је глас у понедељак представљао тас на ваги.
За новог председника општине изабран је Драган Симеуновић.
- У Српску напредну странку у Владимирцима су ушли људи који немају везе за Српском напредном странком. Покушавали смо то да предочимо координаторима који су се овде пет-шест пута мењали испред СНС, али без успеха. Ми немамо ништа против власти Српске напредне странке у држави, чак и сматрамо да мале општине, попут Владимираца, треба да имају власт која је у кохезији са републичком. Ово је и позив изворним напредњацима да нам се придруже. Не можемо да сарађујемо са онима који су у СНС дошли из других странака и који су преко бившег председника општине наметали своје ставове, а који су у супротности са политиком Александра Вучића, рекао је Симеуновић.
Првом делу седнице председавао је Владан Милошевић, који каже да захтев за смену руководства општине који се у понедељак нашао на дневном реду није упућен у складу са правилима.
- У складу са чланом 64. Пословника о раду Скупштине општине Владимирци, председник Скупштине општине предлаже дневни ред седнице. Материјале који се могу уврстити у дневни ред председнику Скупштине општине могу доставити Општинско веће, најмање трећина одборника, ако и предлагачи овлашћени законом, статутом и одлукама Скупштине општине. У дневни ред седнице могу се уврстити само они материјали који су сачињени у складу са овим одредбама Пословника о раду, а који су председнику Скупштине општине достављени најмање пет дана пре одржавања седнице. Ја сам добио само захтев, никакав други материјал. Одборници који су иницирали седницу имали су низ могућности. Предлози који се односе на избор, именовање, разрешење и престанак функције као и спајање расправе и промену редоследа дневног реда достављају се најкасније 24 сата пре почетка седнице Скупштине општине. Овај услов одборници који су захтевали седницу нису испунили. Ова седница је за мене завршена, јер нисам имао материјал по коме бих могао да поступим. Ако одборници у складу са прописима поднесу захтев, ми ћемо заказати нову седницу у законском року. Приче око нове већине немају везе са процедурама. Видеће се ко има већину на регуларној седници, ако је имају, није никакав проблем, нико се није родио у фотељи, рекао је Милошевић.
Уз присуство 13 одборника који чине нову владајућу већину у Владимирцима, изабрани су руководиоци општине и седам чланова Општинског већа. За новог председника општине изабран је Драган Симеуновић, док је за председника Скупштине општине изабран Јанко Ђурић.
Нову владајућу већину чини 13 одборника, док се у опозицији налази Српска напредна странка са 12 одборника.
Тражимо да се поштује процедура. Ко год да има већину може да оформи власт, нико није рођен у фотељи, наводи Владан Милошевић.
М.С.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa