Инфо

15. септембар 2016.15. сеп 2016.
ЛОВАЧКО ДРУШТВО „СЕЛЕ ЈЕВТИЋ“

ПОЛАГАЊЕ ИСПИТА

У просторијама Ловачког удружења „Селимир Селе Јевтић“ у Шапцу прошле среде организовано је полагање ловачког испита, као и испита за стручног пратиоца у лову.
Сваке године, средином септембра, Ловачко удружење „Селе Јевтић“, које окупља више од 600 чланова, организује полагање стручних испита за ловце и пратиоце. Ова пракса се спроводи како би што већи број ловаца добио дозволу за сезону лова на ситну дивљач, која почиње 16. октобра.
- Испитима је присуствовало 70- так чланова удружења. Стручна провера има за циљ оспособљавање и упознавање чланова друштва са различитим сегментима лова у сезонама, као и правилима и стеченим знањима које сваки ловац мора поседовати. Сви кандидати које положе испит добијају ловну карту која им пружа могућност да учестују у лову. Сви сегменти који се односе на полагање испита су важни како би се спречили проблеми са инспекцијама, односно како би сви законски услови за лов били испуњени, навео је Никола Веселиновић, председник Ловачког удружења „Селимир Селе Јевтић“.
М.С.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa