Инфо

22. септембар 2016.22. сеп 2016.
ИЗЛОЖБА У КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ

СВЕТ УМЕТНОСТИ ЈЕ ЛЕПШИ

У галерији Културног центра отворена је изложба цртежа ликовног уметника Ивана Милуновића. По први пут у Шапцу, постављени су радови овог уметника, серија од петнаест цртежа рађених комбинованом техником.
- Иван је озбиљан уметник који је целим својим бићем у култури, с обзиром да се бави и конзервацијом и организацијом, односно, галеријским послом, а надасве је апстрактни сликар. Шабац је добио част да презентује радове овог уметника на путу од Москве до Новог Пазара. Ово је компактна изложба која показује да се цртеж може представити на потпуно апстрактан начин, занимљива и уједначена, рекла је на отварању Соња Петровић Јагић.
Према Милуновићевим речима, реч је о његовом личном језику који је настао из традиције студирања апстрактног експресионизма.
- Мислим да моји радови одишу једном специфичном атмосфером и сензибилитетом који је аутентичан. За мене је уметност један сасвим други свет, који нема везе са спољашњим, потпуно ново биће које има властите законе. Свет уметности је много лепши од света у коме живимо.
Изложба је отворена до 30. септембра.
М.Ф.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa