Инфо

29. септембар 2016.29. сеп 2016.
ДОНАЦИЈА ЛАПТОП РАЧУНАРА ШАБАЧКИМ ШКОЛАМА

ВРЕДНИ ПОКЛОНИ

Посредством хуманитарне организације „Раинбов Цхилд Фоундатион“ и Данијеле Ракић Слимани град Шабац је обезбедио вредну донацију лаптоп рачунара, коју су 4. октобра у Градској кући имали прилике да преузму представници шабачких школа.
Присутнима се прво обратио градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, првенствено поздрављајући представнике школа и фондације, а затим је конципирао настојања града Шапца као локалне самоуправе којој је изузетно стало до деце и њиховог образовања. Нагласио је да је донација стигла на праву адресу и у право време с обзиром на то да је у току реализација пројекта е-Сова онајлајн обуке за програмере.
У име донатора, Данијеле Ракић и њеног супруга, који живе и раде у Лондону и који су обезбедили 22 лаптоп рачунара за све основне и средње школе, као и за Предшколску установу „Наше дете“, скупу су присуствовали Данијелини родитељи Милка и Гојко Ракић. Они су истакли да им је изузетна част да имају прилику да уруче ово донацију истичући да то неће бити и последња донација.
- Кроз активности моје кћерке је остварена и моја давнашња жеља да помогнем граду у којем сам рођена, где сам ишла у школу и који сам напустила, када сам завршила учитељски факултет, у потрази за послом давне 1966. године. Моја кћерка чини за овај град оно што сам ја некада давно желела да учиним и јако сам поносна због тога, каже Милка Ракић.
Помоћник градоначелника задужен за образовање, Горан Стојићевић предочио је детаље једног састанка са госпођом Данијелом Ракић Слимани на ком је, како он каже брзо и лако дошло до договора о донацији рачунара из разлога што су се њој веома допале идеје везане за програм е-Сова. По његовим речима, непосредно након тог сусрета уследила је и куповина 22 лаптоп рачунара за шабачке школе, да би се на тај начин технички помогли ученици који желе да похађају обуку и да би је на што бољи начин завршили.
- Добре идеје које потекну из нашег града, често су подржане и ван нашег града, каже Стојићевић, наводећи да томе у прилог говори и ова донација.
Укупна вредност донације износи 5.500 евра, а уговоре о преузимању исте потписало је 13 представника основних, 8 средњих школа као и представник Предшколске установе „Наше дете“.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa