Инфо

29. септембар 2016.29. сеп 2016.
На највећем научном такмичењу за јуниоре

Шапчани чине пола екипе Србије

Трећу годину узастопно шабачки ученици су у екипи Србије која се такмичи на Научној јуниорској олимпијади-највећем научном такмичењу на свету за јуниоре. Претходне две године у шесточланој екипи Србије су била по два ученика из Шапца, а ове године их је чак троје, што чини половину екипе Србије
У недељу, 2. октобра у Београду, одржано је Изборно такмичење на коме је изабрана екипа која ће представљати Србију на Интернационалној јуниорској научној олимпијади, такмичењу које ће се у децембру одржати на Балију у Индонезији.
Такмичило се 10 физичара јуниора, који су имали најбоље резултате на такмичењима из физике у претходној школској години, закључно са Српском физичком олимпијадом. На овом такмичењу они су поред знања из физике показали знање из биологије и хемије.
Ове године на Научној олимпијади Србију ће представљати чак три ученика из Шапца. Давид Милинковић, први на листи завршио ОШ “Мика Митровић“ у Богатићу, сада ученик прве године Шабачке гимназије. Душан Мишковић и Милица Дамњановић, који су завршили ОШ “Николај Велимировић“, сада ученици прве године Математичке гимназије у Београду. Сва три ученика су већ трећу годину ученици школе физике “Фотон“ из Шапца.
За ово велико такмичење наши ученици, иако су тек завршили основну школу, морали су да савладају велики део средњошколског градива из физике биологије и хемије. Они су вредно радили цео летњи распуст са професорима: Гораном Станојевићем ““ физика, Јеленом Палинкаш ““ биологија и Драгољубом Криловићем ““ хемија.
Поред наших ученика у екипи Србије су и Богдан Рајков, завршио специјално одељење Гимназије из Новог Сада, Михаило Милошевић, завршио специјално одељење Математичке гимназије из Београда и Игор Павловић, завршио ОШ “Иван Горан Ковачић“ из Београда.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa