6. oktobar 2016.6. okt 2016.
OPŠTINSKO VEĆE KOCELjEVE O OBRAZOVNO-VASPITNIM USTANOVAMA

POBOLjŠANI USLOVI RADA

Nedavno su se pred članovima Opštinskog veća Koceljeve našli izveštaji o radu za prošlu i programi za ovu školsku godinu osnovne i srednje škole kao i vrtića. Najpre je razmatran izveštaj OŠ “Mića Stanojlović“ i nakon dugog niza godina kada su iznošene gotovo isključivo kritike, rad ove ustanove je konačno ocenjen kao dobar. Prema rečima načelnika odeljenja za javne službe Radovana Ranisavljevića osnovna škola je prva od svih obrazovnih ustanova dostavila izveštajni materijal, što se, kako je rekao, nikada do sada nije desilo, kao i da je godišnji plan za prethodnu školsku godinu u celosti ispunjen. O detaljima ovog materijala govorila je pomoćnik direktora škole Dragana Đurić, dok je njen kolega Cano Novalić istakao da je plan rada, kao i prethodnih godina, rađen na bazi 66 odeljenja ali za, istovremeno, oko 40-ro dece manje.
Na sednici je istaknuto da je u proteklih nekoliko meseci veliki broj školskih objekata na području koceljevačke opštine renoviran kao i da su izgrađena dva školska terena u Donjem Crniljevu i Koceljevi, što je ogromna investicija u obrazovanje.
- Nije baš lako obezbediti novac za sve ove radove. Važno je istaći da je od ukupno 16 projekata u Srbiji što se tiče rekonstrukcije školskih i zdravstvenih objekata, u Koceljevi realizovano šest - rekao je predsednik veća Dušan Ilinčić.
Među rekonstruisanim školskim zgradama je i ona koju pohađaju srednjoškolci. Prema rečima direktora, Veroljuba Matića, škola ove godine ima 425 učenika raspoređenih u 18 odeljenja u četiri područja rada.
- Ovo je najveći broj učenika od osnivanja škole. Nastavu smo organizovali u dve smene po devet odeljenja, što je u ovom trenutku i maksimum kapaciteta - istakao je direktor.
Iako je objekat PU “Poletarac“ u Koceljevi pre nekoliko godina proširen zbog povećanog upisa dece, svi raspoloživi kapaciteti i ove ustanove su iskorišćeni.
- Trenutno u vrtiću boravi 170-ro dece. Grupe su zaista prepune, pa bez obzira na relativno skoru dogradnju prostora, trebalo bi već sada razmišljati o novom proširenju kapaciteta - smatra član UO vrtića Slobodan Nikolić.
Njegov kolega Dragan Đermanović još jednom je uputio predlog da se kolektivi kao što je PU “Poletarac“, koji je ocenjen najvišom ocenom od strane nadležnih stručnih komisija, nagrade.
- Trebalo bi da se nađe način i da se tako napravi razlika između dobrih i loših kolektiva. Vrtić je brend Srbije, a ne samo ponos Koceljeve - poručio je Đermanović.
Međutim, nadležni u opštinskoj upravi kažu da za sada ne postoji zakonski okvir za isplatu ovakvog vida nagrade.
V. Bošković

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa