13. oktobar 2016.13. okt 2016.
OTVOREN PRVI DEO SC “FENIKS“

ZA DECU, ZDRAVLjE, SPORT

Vlasnik objekta, nekadašnji reprezentativni golman Bojan Jorgačević i gradonačelnik Šapca, Nebojša Zelenović, svečano su pustili u rad prvi deo sportskog kompleksa „Feniks“, u blizini Kapitol parka
Teren na otvorenom, dimenzija 50 puta 30 metara pod reflektorima, pokriveni balon teren i zgrada sa 6 svlačionica, kafićem i dodatnim prostorijama od nedelje otvorene su za posetioce Sportskog centra „Feniks“, kompleksa u vlasništvu Omladinskog fudbalskog kluba „Šabac“. Ideja stvaranja centra bila je stvaranje uslova za trening i celokupni sportski razvoj, pre svih, najmlađih članova OFK Šabac, ali i gradnja još jednog objekta gde će rekreativci našeg grada moći da se razonode i doprinesu svom zdravlju, ističe finansijer i vlasnik SC „Feniks“, Bojan Jorgačević.
- Nekima je bilo čudno što otvaramo deo Sportskog centra, ali naši članovi, najmlađi, bili su nestrpljivi da počnu sa treninzima u „svojoj kući“ i jednostavno nismo želeli da čekamo. Vrlo smo zadovoljni, ponosni, a ovo što sada vidite samo je polovina „Feniksa“. Želim da mališani i njihovi roditelji, našu Akademiju prepoznaju kao pravo mesto gde će se deca razvijati, najpre kao dobri, zdravi ljudi, a potom, uz naš stručni kadar i kao odlični sportisti i veliki favoriti ““ naglasio je aktuelni čuvar mreže bugarskog Levskog.
- Uveren sam da je OFK Šabac na putu da postane prepoznatljivo sportsko i fudbalsko ime koje će, na najlepši način, pronositi ime našeg grada u godinama koje slede. Mi, kao grad, uvek smo tu da pozdravimo i podržimo privatne inicijative i ulaganja koja nose edukativnu i socijalnu dimenziju. Rad sa decom je sjajan, ali i težak i odgovoran posao i čestitam klubu i gospodinu Jorgačeviću na svemu što su ostvarili za ovo kratko vreme ““ rekao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.
Presecanje vrpce pratio je vatromet, a dve selekcije OFK Šapca imale su čast da odigraju prvu utakmicu na novoizgrađenom malom terenu na otvorenom. U susednom objektu priređen je svečani koktel povodom početka rada SC „Feniks“, na kome su prisustvovali rukovodstvo kluba, prijatelji i gradski čelnici.
Uskoro će biti odigrane i prve utakmice u balon sali. Petog novembra, tu će startovati Biznis liga u organizaciji „Feniksa“, RTV Šabac i “Glasa Podrinja“.
Očekuje se da Centar u punom obimu proradi tokom naredne godine, a uz postojeće kapacitete, kompleks će biti proširen za fudbalski teren punih dimenzija, još jednu zgradu sa propratnim objektima i balon salu.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa