13. oktobar 2016.13. okt 2016.
Akreditovana Regionalna razvojna agencija

NOVE INICIJATIVE

Formiranje najmanje tri ruralno-regionalna partnerstva predstavnika javnog, privatnog i civilnog sektora
U velikoj sali Opštine Krupanj 10. oktobra u organizaciji akreditovane Regionalne razvojne agencije (RRA) Podrinja, Podgorine i Rađevine iz Loznice održano je predstavljanje inicijativa, koje će biti kandidovane u okviru projekta „Podrška ruralnom regionalnom razvoju u Republici Srbiji“. Do sada su na teritoriji Mačvanskog i Kolubarskog okruga formirane dve inicijative: jedna u oblasti turizma, a druga u oblasti proizvodnje i prerade lekovitog i aromatičnog bilja i jagodičastog voća.
Projekat finansira Švajcarska agencija za saradnju i razvoj (SDC) koji sprovodi konzorcijum partnera, Niras (Poljska, Danska), Polish rural forum (Poljska) i Partner solution (Srbija). Teritorija na kojoj se projekat realizuje obuhvata Mačvanski, Sremski, Kolubarski i Šumadijski okrug i sprovode ga i tri regionalne razvojne agencije. Cilj projekta je formiranje najmanje tri ruralno-regionalne inicijative (partnerstva) predstavnika javnog, privatnog i civilnog sektora za čije aktivnosti su predviđena sredstva u iznosu od 1.620.000 švajcarskih franaka i to kroz finansiranje projektnih ideja i izgradnju kapaciteta.
Promotivnom događaju u Krupnju prisustvovali su predstavnici: jedinice lokalne samouprave, javnih institucija, Turističke organizacije opštine Krupanj, udruženja građana, kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, odeljenja za poljoprivredu, individualni poljoprivredni proizvođači, i drugi. Rok za podnošenje inicijativa je 17. oktobar 2016. godine.
Dušan Žugić

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa