Инфо

13. октобар 2016.13. окт 2016.
Акредитована Регионална развојна агенција

НОВЕ ИНИЦИЈАТИВЕ

Формирање најмање три рурално-регионална партнерства представника јавног, приватног и цивилног сектора
У великој сали Општине Крупањ 10. октобра у организацији акредитоване Регионалне развојне агенције (РРА) Подриња, Подгорине и Рађевине из Лознице одржано је представљање иницијатива, које ће бити кандидоване у оквиру пројекта „Подршка руралном регионалном развоју у Републици Србији“. До сада су на територији Мачванског и Колубарског округа формиране две иницијативе: једна у области туризма, а друга у области производње и прераде лековитог и ароматичног биља и јагодичастог воћа.
Пројекат финансира Швајцарска агенција за сарадњу и развој (СДЦ) који спроводи конзорцијум партнера, Нирас (Пољска, Данска), Полисх рурал форум (Пољска) и Партнер солутион (Србија). Територија на којој се пројекат реализује обухвата Мачвански, Сремски, Колубарски и Шумадијски округ и спроводе га и три регионалне развојне агенције. Циљ пројекта је формирање најмање три рурално-регионалне иницијативе (партнерства) представника јавног, приватног и цивилног сектора за чије активности су предвиђена средства у износу од 1.620.000 швајцарских франака и то кроз финансирање пројектних идеја и изградњу капацитета.
Промотивном догађају у Крупњу присуствовали су представници: јединице локалне самоуправе, јавних институција, Туристичке организације општине Крупањ, удружења грађана, канцеларије за локални економски развој, одељења за пољопривреду, индивидуални пољопривредни произвођачи, и други. Рок за подношење иницијатива је 17. октобар 2016. године.
Душан Жугић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa