20. oktobar 2016.20. okt 2016.
KONFERENCIJA POVERENIŠTVA SNS

ZLOUPOTREBE I SKANDALI

Povereništvo Srpske napredne stranke održalo je u utorak konferenciju za medije na kojoj su govorili o zapošljavanjima u Domu zdravlja i dešavanjima na Hipodromu Šabac. Kako je istakao dr Aleksandar Peranović, SNS nije protiv zapošljavanja, ali ono mora da bude po zakonu. Takođe, Peranović je naveo i da su prošle nedelje sa šabačkog Hipodroma nestale epruvete u kojima se nalazila krv konja za antidoping kontrolu.
- Dom zdravlja ima kadrovski plan iz 2013. godine i on mora da se primenjuje do donošenja novog. Nova zapošljavanja moraju da se prijave Ministarstvu zdravlja da to odobri kadrovska komisija. Na gradonačelnikov zahtev direktor Doma zdravlja je raspisao konkurs za prijem novih radnika i tako je zapošljeno njih 34. Republika ne prepoznaje finansiranje iz lokalnog budžeta grada i predviđene su kazne od 30.000 do dva miliona dinara za odgovorna lica i od 200.000 do dva miliona dinara za pravna lica. Sa jedne strane, izvršeno je partijsko zapošljavanje, a sa druge, grad je oštećen za blizu 68 miliona dinara, naveo je Peranović.
Govoreći o kadrovskim rešenjima u Domu zdravlja Peranović je rekao da je Sanja Sakić, koja je bila na odborničkoj listi Socijalističke partije Srbije u maju zaposlena kao načelnik pravne službe ove ustanove. Podsetio je i da je na jednoj od prethodnih sednica Skupštine grada usklađivan Statut Doma zdravlja, ali ne sa Zakonom, nego je to bilo, kako je istakao, „montiranje da na mesto direktora ustanove dođe specijalizant“ dr Branko Vujković. Prema Peranovićevim rečima, nije normalno da lekar specijalizant bude direktor primarijusima i doktorima nauka.
Na konferenciji je bilo reči i o konjima koji su prvo kupljeni, a zatim je jednom skupštinskom odlukom gradonačelnik ovlašćen da te konje proda.
- Umesto da se bavi standardom građana i poboljšanjem kvaliteta njihovih života, gradonačelnik rasprodaje konje. Ne znamo ni da li su konji prodati, ni šta je sa novcem. Prošlu nedelju na Hipodromu je obeležio skandal kada su ukradene epruvete sa krvlju konja uzetom za antidoping kontrolu. Time je u pitanje dovedena cela tekuća sezona, ali i održavanje sledeće godine. Antidoping agencija i Konjički savez Srbije preduzeće mere, međutim, ako je doping test nestao, sezona se ne može zaključiti kao regularna, rekao je Peranović.
M.M.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa