20. oktobar 2016.20. okt 2016.
KOCELjEVA

REKONSTRUKCIJA JOŠ JEDNOG MOSTA

U majskim poplavama 2014. godine na području koceljevačke opštine oštećen je veliki broj mostova. Od tada do danas izgrađeno je ili rekonstruisano sedam, dok je sanacija osmog mosta u toku.
Nedavno su počeli radovi na sanaciji mosta na reci Tamnavi u Koceljevi kod fabrike “Rauh“ i stoga je i režim saobraćaja u delovima pojedinih ulica izmenjen.
- Investitori su opština Koceljeva i JP “Putevi Srbije“, dok je finansijer Unops-Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge. Sanacija podrazumeva ojačanje temeljnih stopa mosta, regulaciju toka reke po 50 metara i sa jedne i sa druge strane mosta, izgradnju nove ploče, novog kolovoza i trotoara, zaštitne ograde i javne rasvete i za to je obezbeđeno oko 25 miliona dinara - izjavio je načelnik odeljenja za privredu, poljoprivredu i turizam u opštinskoj upravi Miodrag Tadić i dodao da je rok za završetak rekonstrukcije 22. decembar.
Ovaj most sagrađen je krajem 50-ih godina prošlog veka i zamenio je dotadašnji drveni koji je spajao dve obale reke. Nakon poplava koje su prouzrokovale rušenje mosta na magistralnom putu Šabac - Valjevo, postao je deo glavne tranzitne saobraćajnice. Prema rečima stručnjaka procenjuje se da je u periodu od gotovo godinu dana u proseku svakodnevno preko ovogo mosta prelazilo više od tri hiljade svih vrsta vozila, što je prouzrokovalo dodatna oštećenja.
- Do sada je u izgradnju ili sanaciju mostova uloženo više od 175,5 miliona dinara. Izgrađeni su mostovi na reci Tamnavi na državnom putu I B reda broj 21 na obilaznici oko Koceljeve, zatim u Ljuticama, Zukvama, pešački most u Koceljevi, most na reci Ub u Družetiću, most preko Lukića potoka, kao i saniran i dograđen most na reci Rasnici. Na red je došla i sanacija mosta na Tamnavi u naseljenom mestu Koceljeva. Ovo su zaista ogromne i vrlo značajne investicije - istakao je Tadić.
V. Bošković

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa