27. oktobar 2016.27. okt 2016.
ŠABAČKI UČITELjI PRVACIMA

Lakše do znanja

Društvo učitelja Šabac, u saradnji sa Gradskom upravom, prošle subote počelo je sa realizacijom projekta pomoći učenicima prvog razreda osnovne škole koji imaju poteškoća u savladavanju gradiva iz srpskog jezika i matematike.
- S obzirom na to da Društvo učitelja ima oformljena dva tima u svojim redovima - Tim za rad sa talentovanom decom i Tim za rad sa decom kojoj treba dopunski rad zbog postizanja boljih rezultata u školi i bržeg napredovanja tokom školske godine, pokretanje ove akcije će doprineti da se učenicima pomogne na pravi način. Tvrdimo da učenicima prvog razreda, koji imaju poteškoća u savladavanju nastavnog gradiva iz predmeta srpski jezik i matematika, sa malom dodatnom pomoći mogu u veoma kratkom vremenskom periodu da pokažu mnogo bolje rezultate. Propušteno u školi se teško kasnije nadoknađuje, a učenici koji neke stvari ne usvoje na vreme teško mogu u kasnijim razredima da postižu dobre rezultate ““ izjavila je Suzana Mijušković, predsednica Društva učitelja Šabac.
Svake subote od 10 do 11.30 časova u OŠ „Vuk Karadžić“ prvaci će moći da pohađaju časove Dopunske školice. Kako je rečeno ona će trajati tokom cele školske godine u zavisnosti od interesovanja.
O. G.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa