27. oktobar 2016.27. okt 2016.
PARNO GREJANjE U ŠKOLI U BOGOSAVCU

NASTAVA NA NAJVIŠEM NIVOU

Stare peći u Školi „Nikolaj Velimirović“ u Bogosavcu uskoro će zameniti novi radijatori. U toku je izgradnja kotlarnice pored školskog objekta pomoću koje će se na parno grejanje priključiti zgrada škole, koju koriste i predškolci, i kancelarija Mesne zajednice.
Gradonačelnik Nebojša Zelenović je sa saradnicima prisustvovao radovima i naglasio neophodnost da škole na seoskom i gradskom području imaju jednake uslove za obrazovanje učenika i rad nastavnika.
- U Bogosavcu su sve brojnija odeljenja i to je dobra vest za čitav šabački kraj, a mi kao Grad smo u obavezi da obezbedimo uslove za nastavu na najvišem nivou. I to mora da bude tako bez obzira da li je reč o Pocerini, Mačvi ili Posavini. Imamo plan da u sledeće četiri godine deca zaista idu u školu u jednu smenu, imaju jedan sat fizičke aktivnosti i topli obrok, podsetio je gradonačelnik Zelenović.
Školu u Bogosavcu pohađa 46 učenika nižih razreda i 18 predškolaca, budućih prvaka. Direktorka škole Vesna Živanović kazala je da će novi sistem grejanja biti jednostavniji i kvalitetniji.
-Do sada smo se grejali na peći koje su stare i koje su koristile čvrsta goriva. One nisu dobro zagrevale prostorije i previše su dimile. Uvođenjem parnog grejanja rešićemo veliki problem, rekla je direktorka Vesna Živanović.
Uvođenje parnog grejanja u prostorije škole i kancelarije Mesne zajednice podržao je i odbornik u Skupštini grada Šapca Rade Jovanić koji kaže da je rešavanje problema sa grejanjem bio jedan od prioriteta u njegovom radu.
Za ovu investiciju Grad Šabac izdvojio je 1,6 miliona dinara, a nova kotlarnica uskoro će grejati blizu 250 kvadrata.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa