17. novembar 2016.17. nov 2016.
POČELA SA RADOM BESPLATNA ŠKOLICA CRTANjA I SLIKANjA U ŠKOLI PRIMENjENIH UMETNOSTI

RADOST UČENjA

Svakog petka od 16 do 18 časova učenici osnovnih škola, uzrasta od trećeg do šestog razreda, mogu se pridružiti drugarima u kreativnom učenju svih tehnika crtanja i slikanja
U popodnevnim časovima, svakoga petka od 16 do 18 časova, u Školi primenjenih umetnosti veoma je živo. Tako je bilo i prošlog petka kada smo posetili grupu polaznika besplatne Školice crtanja i slikanja. Prvo vatreno slikarsko krštenje imali su 4. novembra. Koliko im se svidelo govori i činjenica da je usledilo razočaranje jer su morali da naprave pauzu zbog državnog praznika 11. novembra.
- Snašli su se. Puni su elana i pozitivne, dečje energije. Lepo su se uklopili kao grupa. Već su tu neka prijateljstva na pomolu. Proći će sve tehnike crtanja i slikanja. Akcenat je, pre svega, stavljen na postizanje i izražavanje njihove kreativnosti i mašte - rekao je nastavnik - edukator Mladen Pantelić, koordinator projekta.
U radu prof. Panteliću pomažu učenici edukatori Milica Stojadinović, Milica Aničić, Ana Lukić i Đorđe Savatić.
- Letim na sve strane. Jako mi je interesantno. Trude se mnogo. Ja se onda još više trudim jer mi je to motivacija. Prate naše stope pa mi je onda drago da mogu da im pomognem ili pokažem ono što znam, što sam naučila do sada. Istovremeno unapređujemo sebe. Ovo je za mene i neka vrsta prakse jer planiram da se bavim pedagoškim radom - dodala je Milica Stojadinović.
Žagor na početku časa nikome nije smetao, pa ni Dimitriju Periću, učeniku trećeg razreda OŠ „Vuk Karadžić“.
- Jedva čekam da nastavimo gde smo stali posle prvog časa kada smo crtali mrtvu prirodu. Bilo je teško na početku ali sam uspeo da nacrtam. Zadovoljan sam crtežom - istakao je Dimitrije.
Da je više nego zabavno crtati među vršnjacima potvrdila je i Una Petrović, učenica trećeg razreda OŠ „Jevrem Obrenović“.
- Volim da crtam, a i zabavno mi je. Zato sam došla ovde. Nastavnik nije strog. Ko voli da crta neka dođe da nauči nešto i da se druži sa nama - poručila je Una.
Trenutno Školicu crtanja i slikanja pohađaju dve grupe sa oko trideset polaznika. Kako nam je rečeno za sada broj nije ograničen tako da svi oni koji su zainteresovani mogu već od sutra da se pridruže vrednim malim ljubiteljima likovne umetnosti.
ZA KRAJ IZLOŽBA
Prema planu rada časovi će se održavati svakog petka do 1. marta kada će Školica crtanja i slikanja, zbog pripremne nastave učenika osmog razreda, napraviti pauzu do naredne školske godine. Prve sedmice marta biće organizovana u Galeriji Škole primenjenih umetnosti izložba radova. Tom prilikom biće uručene i diplome svim polaznicima.
O. Gavrilović

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa