24. novembar 2016.24. nov 2016.
KOCELjEVA

ZASEDAO LOKALNI PARLAMENT

Prošle srede održana je šesta sednica Skupštine opštine Koceljeva na kojoj su verifikovane odluke prethodno usvojene od strane Opštinskog veća. Odmah po usvajanju dnevnog reda odbornik opozicije Mioljub Milošević izrazio je negodovanje zbog, kako je rekao, dostavljenog materijala za sednicu koji je napisan nečitko i nejasno, nakon čega je napustio salu.
Potom je usledilo usvajanje tačaka po dnevnom redu među kojima i rebalans ovogodišnjeg budžeta Opštine. Osnovni razlog za izmenu i dopunu je prestanak rada JP “Direkcija za građevinsko zemljište, puteve i izgradnju“ od decembra meseca, čija planirana, a neutrošena sredstva u iznosu od preko 11,5 miliona dinara se prebacuju na odgovarajuće pozicije Opštinske uprave u okviru koje će u buduće funkcionisati. Osim toga, prema rečima šefa Odseka za finansije Milete Kovačevića nakon preseka stanja utvrđeno je da će prihodi biti veći za dva miliona, te da se najveće povećanje beleži kod poreza na zarade. Sem toga, kako je istakao Kovačević, ni deo planiranih rashoda se neće ostvariti u ovoj godini, što je uticalo na izmene u lokalnoj kasi.
Odbornici su na prošlonedeljnoj sednici razmatrali i dali saglasnost za izmene finansijskog plana PU “Poletarac“. Tom prilikom predstavnik vladajuće partije Jovan Senić izrazio je zadovoljstvo što Koceljeva ima ovakav vrtić i pozvao ostale ustanove i preduzeća da na primeru ove predškolske ustanove vide kako se radi budžet.
- Imamo 20-ak konta na kojima se beleži ušteda što je neverovatno - smatra Senić.
U okviru dopunskih tačaka lokalni parlament je najpre usvojio predlog Rešenja o davanju saglasnosti na sporazumno produženje radnog odnosa direktoru Doma zdravlja “Dr Darinka Lukić“ u Koceljevi dr Verici Sofranić koja je potom imenovana za vršioca dužnosti direktora ove zdravstvene ustanove na šest meseci.
Vesna Bošković

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa