1. decembar 2016.1. dec 2016.
PRIJAVE PROTIV N.N. OSOBA ZA IZDAVANjE I DISTRIBUCIJU PAMFLETA „ŠABAC ZNA“

MEDIJSKA BRUKA NEPOZNATIH AUTORA

Šabac je treći put preplavljen nečim što se može nazvati novinom, ali to svakako nije. Ime joj je „Šabac zna“, ali ništa drugo nije poznato ““ ni ko je idavač, ni ko štampa, ni ko je autor tekstova koji su objavljeni.
Za sada ne znamo ko stoji iza ovog, nazovimo, časopisa. Sumnjamo, ali samo to. Sigurni smo da ga nije štampala nijedna štamparija u našem gradu, a s pravom mislimo da su i momci koji su uhvaćeni uz pomoć uličnih kamera dok su distribuirali taj materijal iz „okoline“.
Na poslednjoj strani je i „Glas Podrinja“ spomenut u kontekstu medijskog mraka koji vlada u Šapcu. Napadnuto je i rukovodstvo „Glasa Podrinja“. Nisu zaobiđeni ni ostali mediji, a suvlasnik „Podrinskih“ Ivan Kovačević za naš list kaže da će da tuži N.N. osobe koje stoje iza ovih novina.
- Podneću prijavu policiji, tužilaštvu i finansijskoj policiji, jer se taj časopis protivzakonito štampa i deli. U ovom slučaju je napravljen i poreski prekršaj. Uspeli smo da dođemo i do slike distributera i protiv njega ćemo podneti prijavu ““ ističe Kovačević.
Prema njegovim rečima, nedopustivo je da se na ovaj način politički neistomišljenici napadaju, vređaju i iznose neistinite tvrdnje.
Svi oni koji ovo rade ili podržavaju moraju da znaju da to nije zakonito. Svake novine ili časopis mora da objavi impresum sa podacima o izdavaču, štampariji, autorima, da ne pričamo o fotografijama sa privatnih portala koje je zabranjeno koristiti bez saglasnosti onoga ko je na slici.
N. K.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa