1. decembar 2016.1. dec 2016.
OTVORENA IZLOŽBA U KULTURNOM CENTRU

DUHOVNE VIBRACIJE

U galeriji Kulturnog centra, u ponedeljak je otvorena izložba akvarela Vladimira Crnomarkovića pod nazivom „Duhovne vibracije“. Ovo je njegova osamnaesta samostalna postavka, prva u Šapcu.
- Na ciklusu “Duhovne vibracije“ radim poslednjih sedam od dvadeset pet godina, koliko se bavim slikarstvom. Inspirisan tematskim izložbama u Šapcu, radim i portrete koje sam nadgradio, kaže Crnomarković i poručuje mladima da pronađu u sebi talenat koji im je od Boga dat i da ga razvijaju, bez obzira na vreme u kome živimo - Nije materijalno ono što je najbitnije, “ne živi se samo o hlebu“, važnije je da radimo ono što volimo.
Prema rečima direktorke Kulturnog centra Sonje Petrović Jagić, “umetnik, koji se godinama pojavljuje na kolektivnim izložbama u Kulturnom centru, pokazao je kako se u tri poteza može doći do kvalitetnog akvarela“.
Poslednja u nizu samostalnih izložbi Kulturnog centra u ovoj godini otvorena je do 12. decembra.
Vladimir Crnomarković je rođen 1960. godine u Nišu. Umetničku školu “Đorđe Krstić“ završio je 1979. godine. Izlagao je na brojnim likovnim salonima, bijenalima i kolektivnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Učestvovao je u radu više od pedeset likovnih kolonija.

Vladimir Crnomarković svoj likovni jezik formira u veoma zahtevnoj tehnici akvarela proučavajući na poseban, suptilan način svet koji ga okružuje. Naglasak je, pre svega, na izučavanju srednjovekovne crkvene arhitekture koja u njegovoj realizaciji poprima imaginaran, nestvarni karakter. Njegovi objekti lebde, lelujaju u prostoru poprimajući spiritualna obeležja.
(Istoričarka umetnosti Radmila Kostić)
M.F.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa