Инфо

1. децембар 2016.1. дец 2016.
ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА У КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ

ДУХОВНЕ ВИБРАЦИЈЕ

У галерији Културног центра, у понедељак је отворена изложба акварела Владимира Црномарковића под називом „Духовне вибрације“. Ово је његова осамнаеста самостална поставка, прва у Шапцу.
- На циклусу “Духовне вибрације“ радим последњих седам од двадесет пет година, колико се бавим сликарством. Инспирисан тематским изложбама у Шапцу, радим и портрете које сам надградио, каже Црномарковић и поручује младима да пронађу у себи таленат који им је од Бога дат и да га развијају, без обзира на време у коме живимо - Није материјално оно што је најбитније, “не живи се само о хлебу“, важније је да радимо оно што волимо.
Према речима директорке Културног центра Соње Петровић Јагић, “уметник, који се годинама појављује на колективним изложбама у Културном центру, показао је како се у три потеза може доћи до квалитетног акварела“.
Последња у низу самосталних изложби Културног центра у овој години отворена је до 12. децембра.
Владимир Црномарковић је рођен 1960. године у Нишу. Уметничку школу “Ђорђе Крстић“ завршио је 1979. године. Излагао је на бројним ликовним салонима, бијеналима и колективним изложбама у земљи и иностранству. Учествовао је у раду више од педесет ликовних колонија.

Владимир Црномарковић свој ликовни језик формира у веома захтевној техници акварела проучавајући на посебан, суптилан начин свет који га окружује. Нагласак је, пре свега, на изучавању средњовековне црквене архитектуре која у његовој реализацији поприма имагинаран, нестварни карактер. Његови објекти лебде, лелујају у простору попримајући спиритуална обележја.
(Историчарка уметности Радмила Костић)
М.Ф.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa