1. decembar 2016.1. dec 2016.
AUTOMOBIL ŠABAČKE FIRME MP SECURITY SOLUTIONS PARKIRAN NA MESTU REZERVISANOM ZA VOZILA OSOBA SA INVALIDITETOM

BAHATIMA NIŠTA NIJE SVETO

Ni naš grad, nažalost, nije imun na bahate vozače. Svima je poznata ta loša osobina da neki od nas vole da parkiraju gde stignu, pa čak i na mesta koja su vidljivo obeležena za parkiranje vozila koja koriste osobe sa invaliditetom.
Jedan od tih slučaja je zabeležen i fotoaparatom. Dan uoči obeležavanja Dana osoba sa invaliditetom, jedan šabački vozač parkirao je službeno vozilo firme MP Security solutions, upravo na parking mesto koje je vidljivo obeleženo žutom linijom i slovom R u krugu. To parking mesto redovno koristi naš sugrađanin Željko Pantelić, ratni vojni invalid. On redovno ima problem sa bahatim vozačima koji nepropisno parkiraju svoja vozila na mesto koje je rezervisano za invalide. Tako je bilo i u petak kada je već pomenuto vozilo bilo parkirano na jasno označeno mesto za osobe sa invaliditetom u ulici Cara Dušana.
Prema Pantelićevim navodima, vozilo se na tom mestu zadržalo nekoliko sati, a po dolasku inspektorke koja je počela da piše prijavu, pojavio se mlađi vozač koji je napustio mesto događaja prešavši automobilom preko trotoara na ulicu.
Prema podacima dostupnim na sajtu Agencije za privredne registre, vlasnik agencije MP Security solutions, čije vozilo je napravilo ovaj prekršaj, je Radovan Šobić, inače poverenik Srpske narodne partije u Šapcu.
Za parkiranje vozila na mesto koje je rezervisano za parkiranje automobila osoba sa invaliditetom predviđena je kazna od 5.000 dinara kao i odnošenje vozila “pauk“ servisom koje košta 3.500 dinara. U slučaju da se kazna plati u roku od osam dana, onda se kazna od 5.000 dinara plati 50 odsto manje.
FOTOGRAFIJA KAO DOKAZ
Bahati vozači mogu da budu kažnjeni pred Sudom za prekršaje i u slučaju da revnosni građani obaveste Komunalnu policiju u Šapcu. Da bi Komunalna policija ovakav prekršaj uvela u proceduru, potrebno je da se na imejl pošalju fotografije na kojima se jasno vidi registarska oznaka vozila kao i neposedovanje nalepnice da je u pitanju vozilo osobe sa invaliditetom. Ovakva fotografija se koristi kao dokaz u postupku pred Prekršajnim sudom.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa