Инфо

1. децембар 2016.1. дец 2016.
АУТОМОБИЛ ШАБАЧКЕ ФИРМЕ MP SECURITY SOLUTIONS ПАРКИРАН НА МЕСТУ РЕЗЕРВИСАНОМ ЗА ВОЗИЛА ОСОБА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ

БАХАТИМА НИШТА НИЈЕ СВЕТО

Ни наш град, нажалост, није имун на бахате возаче. Свима је позната та лоша особина да неки од нас воле да паркирају где стигну, па чак и на места која су видљиво обележена за паркирање возила која користе особе са инвалидитетом.
Један од тих случаја је забележен и фотоапаратом. Дан уочи обележавања Дана особа са инвалидитетом, један шабачки возач паркирао је службено возило фирме МП Сецуритy солутионс, управо на паркинг место које је видљиво обележено жутом линијом и словом Р у кругу. То паркинг место редовно користи наш суграђанин Жељко Пантелић, ратни војни инвалид. Он редовно има проблем са бахатим возачима који непрописно паркирају своја возила на место које је резервисано за инвалиде. Тако је било и у петак када је већ поменуто возило било паркирано на јасно означено место за особе са инвалидитетом у улици Цара Душана.
Према Пантелићевим наводима, возило се на том месту задржало неколико сати, а по доласку инспекторке која је почела да пише пријаву, појавио се млађи возач који је напустио место догађаја прешавши аутомобилом преко тротоара на улицу.
Према подацима доступним на сајту Агенције за привредне регистре, власник агенције МП Сецуритy солутионс, чије возило је направило овај прекршај, је Радован Шобић, иначе повереник Српске народне партије у Шапцу.
За паркирање возила на место које је резервисано за паркирање аутомобила особа са инвалидитетом предвиђена је казна од 5.000 динара као и одношење возила “паук“ сервисом које кошта 3.500 динара. У случају да се казна плати у року од осам дана, онда се казна од 5.000 динара плати 50 одсто мање.
ФОТОГРАФИЈА КАО ДОКАЗ
Бахати возачи могу да буду кажњени пред Судом за прекршаје и у случају да ревносни грађани обавесте Комуналну полицију у Шапцу. Да би Комунална полиција овакав прекршај увела у процедуру, потребно је да се на имејл пошаљу фотографије на којима се јасно види регистарска ознака возила као и непоседовање налепнице да је у питању возило особе са инвалидитетом. Оваква фотографија се користи као доказ у поступку пред Прекршајним судом.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa