2. mart 2017.2. mar 2017.
Transfer znanja
Šabački predstavnici na skupu u Sarajevu

Transfer znanja

Delegacija grada Šapca koju predvodi Nemanja Pajić, predsednik Skupštine grada prisustvovala je trodnevnom skupu koji se, u okviru projekta “Coolheating” (Kulhiting), održan u Sarajevu. Skupu su prisustvovali predstavnici svih partnera iz nekoliko evropskih i zemalja regiona, sa kojima su analizirane dosadašnje aktivnosti i planirani dalji poslovi.
Cilj projekta Coolheating je podrška razvoju tržišta malih modularnih sistema za grejanje i hlađenje na bazi obnovljivih izvora energije u gradovima i opštinama Jugoistočne Evrope. Projekat ima za cilj i transfer znanja i zajedničke aktivnosti partnera iz država u kojima postoje primeri dobre prakse kao što su Austrija, Danska i Nemačka i onih koje nisu dostigle visok nivo razvoja u ovoj oblasti kao što su Srbija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Slovenija i Makedonija. Projekat je podržala Evropska Unija kroz istraživački i inovativni program Horizont 2020.
Sastanku u Sarajevu, osim predsednika Skupštine grada Šapca Nemanje Pajića, prisustvovali su i Slobodan Jerotić, energetski menadžer, Slaviša Kostadinović, član Gradskog veća i Bojana Mladenović, načelnica Odeljenja društvenih delatnosti.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa