23. mart 2017.23. mar 2017.
POMOĆ ZA NEVENU
U OKVIRU HUMANITARNE AKCIJE DEČIJI HOR “LIRA” IZ KOCELjEVE ODRŽAO KONCERT

POMOĆ ZA NEVENU

Nedavno su u sali koceljevačkog Doma kulture članovi dečjeg hora “Lira” OŠ “Mića Stanojlović” priredili godišnji koncert a sva prikupljena sredstva su usmerena za lečenje Nevene Todorović iz Svileuve.
Ova dvadesetdevetogodišnja devojka od 12. godine života boluje od dijabetesa a stanje joj se drastično pogoršalo pre godinu dana nakon laserskih operacija i potpunog gubitka vida.
Šansa za Nevenin oporavak postoji ali su neophodne dve operacije koje koštaju oko šest hiljada evra. Ovaj novac njeni roditelji nemaju te je stoga Crveni krst Koceljeve u saradnji sa lokalnom samoupravom, javnim preduzećima i ustanovama na području koceljevačke opštine pokrenuo humanitarnu akciju sa ciljem da joj omogući lečenje.
Prema rečima sekretara ove humanitarne organizacije koncert dečjeg hora samo je deo onoga što je organizovano u okviru ove akcije.
–Akciju prikupljanja sredstava realizujemo na više načina sa ciljem da obuhvatimo što više građana i organizacija i samim tim prikupimo što više novca potrebnog za operaciju. Najpre, prikupljamo sredstva od preduzeća i preduzetničkih radnji. Sledeće što činimo je da u javnim preduzećima i ustanovama prodajemo zahvalnice u vrednosti od sto dinara. I na kraju u utorak je u diskoteci Hobotnica organizovan još jedan humanitarni koncert u okviru kojeg su nastupili poznati mladi pevači Pavle Dejanić i Darko Lazić. Osim toga, imamo i volontere koji u svom neposrednom okruženju pokušavaju da animiraju ljude akcijom “od vrata do vrata”, posebno u selu Svileuva odakle je ova devojka. Učešće u akciji uzeli su i ljudi širom Srbije koji su rodom iz ovih krajeva. Rok za prikupljanje sredstava je do kraja marta - rekao je Milan Glumac, sekretar OO Crvenog krsta.
Svi oni koji su u prilici da pomognu Neveni da povrati vid novac mogu uplatiti na poseban račun Crvenog krsta Koceljeva koji je otvoren samo za ovu namenu br. 205-57096-05, svrha uplate: pomoć za Nevenu.
V. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa